Hvem vil være milliardær? Middlesbrough eller Norwich?

Det gik ikke stille af, da Middlesbrough (røde trøjer) vandt ude over Norwich City i april. Mandag mødes de to hold igen - denne gang i oprykningsfinalen i Championship. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der står over en milliard på spil, når Middlesbrough og Norwich City mandag eftermiddag tager imod hinanden på Wembley i London for at afgøre, hvem der skal være det sidste hold i næste sæsons Premier League.

Vinderen står til 120 millioner pund i tv-penge alene for at være rykket op. Taberen står med håret i postkassen - og som trøst får holdet hele entreindtægten fra kampen på Wembley.

Norwich sluttede som nummer tre i årets Championship - den næstbedste engelske række. Det gav ikke direkte oprykning. De to pladser snuppede Bournemouth og Watford. TIl gengæld skulle Norwich i play-off semifinale mod de lokale rivaler fra Ipswich Town, som 'kanariefuglene' slog med samlet 4-2 (1-1 i Ipswich og 3-1 hjemme i Norwich).

Middlesbrough blev nummer fire i The Championship og slog opkomlingene fra London-klubben Brentford med samlet 5-1 (2-1 ude og 3-0 hjemme).

Norwich rykkede i sidste sæson ud af Premier League efter tre sæsoner i det fine selskab, mens Middlesbrough har været i den næstbedste række siden nedrykningen fra Premier League i 2009.

Selvom Norwich sluttede højest i sæsonens slutstilling, så vandt Middlesbrough faktisk begge kampe over dagens modstander i denne sæson. Men det gør dem ikke nødvendigvis til favoritter, siger manager Aitor Karanka.

»Det mener jeg ikke, at vi er. Resultaterne i de to kampe afspejlede ikke, hvordan spillet var - navnlig ikke kampen i Norwich, hvor vi måtte forsvare os til en sejr i 60 minutter,« siger Aitor Karanka til BBC om sejren på 1-0 på Carrow Road. I den modsatte kamp vandt Middlesbrough hele 4-0.

Den spanske basker har en fortid som assistent for José Mourinho i Real Madrid, men han overtog Middlesbrough i november 2013, hvor holdet lå nummer 16 i Championship.

»Jeg havde ikke regnet med, at vi allerede nu ville være klar til en kamp på Wembley. Norwich er favoritter, men vi vil kæmpe for sejren mod et rigtig godt hold,« siger 41-årige Aitor Karanka.

Hans kollega i Norwich, Alex Neil, er kun 33 år, og han har kun haft jobbet i klubben siden januar i år. Han kom fra den skotske Premiership-klub Hamilton Academicals.

»Jeg glæder mig rigtig, rigtig meget. Det bliver stort at følge holdet ud på Wembley. Det bliver i det hele taget en stor dag,« siger Alex Neil.

Men dagen bliver ikke så lidt større, hvis hans hold vinder.

Milliard-kampen begynder kl. 16.00 dansk tid.