Hvem truer hvem?

Man ved aldrig med Michael Rasmussen. Vil han koncentrere sig om at forsvare den gule trøje i dag, eller kan vi forvente nye angreb? Og hvilke konkurrenter skal han holde særligt øje med?

Det er nok ikke Linus Gerdemann, der ellers indtager klassementets andenplads, der er dagens største trussel mod den gule trøje.

I hvert fald blev den unge tysker ikke nævnt med et ord på Michael Rasmussens pressemøde i går, og som det kan læses andetsteds, er der i det hele taget ikke mange, der tror, at den prestigefyldte trøje kommer under pres i dag,

Som dansker har man selvsagt lidt svært ved at komme ned efter Rasmussens storslåede solokørsel i søndags. En præstation som flere internationale observatører hæfter sig ved, mindede meget om det, som Marco Pantani leverede i storhedstiden.

Men ude i den store cykelverden går spekulationerne mere på, at dette Tour de France er blevet et langt mere åbent cykelløb, end der var lagt op til.

Det skyldes ikke kun den danske bjergopvisning, men i høj grad også, at favorit nummer ét Aleksandre Vinokourov har smidt fem et halvt minut, hvilket naturligvis skyldes, at han fortsat er plaget af eftervirkningerne fra et voldsomt styrt.

Jeg har skrevet det før, men gentager gerne, at jeg ikke tro,r den kasakhstanske jernmand kommer til at blande sig. Han vil forsøge sig, måske allerede i dag, men det bliver formentlig blot en tapper, om end prisværdig, krampetrækning.

Rasmussen og Rabobank bør kunne kontrollere begivenhederne, hvis da ikke danskerne forsøger endnu et fremstød. Eksempelvis på det sidste bjerg.

I princippet kan truslerne komme fra hele 10 mand. En blandet flok af ryttere, der er placeret fra nummer 3 Iban Mayo til nummer 13 Levi Leipheimer. Naturligvis med undtagelse af listens nummer 10, Rasmussens medkaptajn Denis Menchov.

Andreas Klöden er værd at holde øje med. Ligesom holdkaptajn Vinokourov lider han efter styrtet, men trods en følelsesløs fod synes han at holde godt fat.

Så er der CSC-rytterne Carlos Sastre og Fränk Schleck, der ligesom Cadel Evans (Predictor-Lotto) også hørte til forhåndsfavoritterne.

Men så sandelig også den franske mester Christophe Moreau. Hans risikofyldte acceleration, der blev belønnet med en fjerdeplads i søndags, er i hvert fald blevet bemærket hernede. Iøvrigt er der flere, skal vi sige nye bud, blandt disse Alberto Contador, som Rasmussen og hans hold skal holde øje med i dag.

At dømme efter i går er det, hvad man koncentrerer sig om, hvorfor det måske ikke bliver så sprudlende som i søndags. Måske endda lidt kedeligt.

Men det tager jeg gerne med.