Husker du Herfølge?

Mesterholdet fra år 2000, Herfølge, der i denne sæson endnu er ubesejret i Viasat Sport Divisionen, har en plan en mere eller mindre hemmelig plan om at blive mere end en fodboldklub.

Der var fest i Herfølge i maj 2000, da landsbyklubben overraskende vandt det danske mesterskab. Siden er det blevet lidt mere stille syd for Køge. Foto: Søren Steffen Fold sammen
Læs mere

Hvem, hvad, hvor? Nå ja, Herfølge, bonderøvsklubben på Midtsjælland, der overraskende vandt guldet i landets bedste fodboldrække i 2000. Dem i gule trøjer, som John »Faxe« Jensen stod i spidsen for.

De spiller da i Viasat Sport Divisionen nu, er det ikke sandt? Jo, men hvordan det gik i gårsdagens udekamp mod HIK, gemmer vi til afslutningen.

Inden da sporer vi et livstegn fra sportsdirektør Per Rud, som forsikrer, at Herfølge Boldklub atter en gang i fremtiden vil være at finde i SAS Ligaen.

»Selvfølgelig kommer vi op, det er jeg sikker på. For vi arbejder rigtigt med tingene,« siger Per Rud.

Om end det er aldeles hemmeligt, hvor langt sportsdirektørens perspektivrige briller spotter.

»Helt ærligt. Det kan betegnes som useriøst, hvis jeg p.t. snakker SAS Liga, når vi i de seneste to sæsoner er sluttet på niendepladsen. Vi har tillige været meget igennem som klub. To gange er vi næsten afgået ved døden i forbindelse med Køge-samarbejdet, der alligevel ikke blev til noget,« siger Per Rud og tænker i samme åndedrag på den hårde nedrykning i 2005.

»Et eller andet sted er vi stolte over, at vi lever og at vi lever så godt, som tilfældet er. Vi lever lidt hengemt, hvilket er fint. Vi har fået nok af fantasifostre; vi arbejder dér, hvor vi er det vil sige i en herlig klub med en fantastisk lokalitet med en begrænset økonomi,« siger Per Rud, der selv så med fra sidelinjen, da Hærfuglene som nævnt indledningsvis var i aktion i Hellerup.

Selve trænergerningen tager den tidligere Brøndby-spiller, litaueren Auri Skarbalius sig af.

22 halv- eller fuldtidsprofessionelle spillere heriblandt tre spritnye brasilianere kan han rutte med.

»De har meget tid til at få noget stort i gang. Alt spiller ikke fra dag et, men vi ved, vi har spillerne og træneren på lange kontrakter. De spillere, vi var i tvivl om; de spillere, der ikke ville være med, dem lod vi gå,« siger Per Rud, der kom til i 2003 og i dag fokuserer på talentarbejdet og det akademi, Herfølge Boldklub har fået stablet på benene.

»Næste skridt er også at udbygge antallet af samarbejdsklubber. Vi vil etisk og moralsk være den faktor, som klubberne gerne samarbejder med. Ligesom vi går med planer om, at Herfølge skal være mere end fodbold. Vi har gang i samtaler med de førende idrætsgrene omkring os,« siger Per Rud.

Rent sportsligt lagde Herfølge en anelse skidt ud ved kun at spille uafgjort mod Aarhus Fremad tidligere på måneden. Hvorimod AB i 2. runde blev slået med 3-2 på det altid solbeskinnede stadion i stationsbyen. Mens Herfølge stod for et glimrende comeback mod HIK i går og fortjent vendte 0-2 til 2-2 på mål af Nicklas Pedersen og Peter Benjaminsen.

Dermed er Herfølge fortsat ubesejret i denne sæson.