Hushovd vandt fjerde etape

Norske Thor Hushovd vandt onsdag fjerde etape af Tour de France efter en massespurt. Fabian Cancellara er stadig i den gule trøje.

Fjerde etape i årets Tour de France blev onsdag vundet af den norske sprinter Thor Hushovd fra Credit Agricole efter en massespurt, hvor Robert Hunter fra Barloworld blev henvist til andenpladsen.

Den 193 kilometer lange etape mellem Villers-Cotterets og Joigny i det nordlige Frankrig var præget af et fem mand stort udbrud, der startede allerede efter 29 kilometer. Det danske hold Team CSC måtte derfor frem i fronten af feltet og arbejde for at bevare Fabian Cancellaras (CSC) gule trøje. Sylvain Chavanel, der var med i udbruddet, lå nemlig kun 56 sekunder efter Cancellara inden etapens start.

Men de fem nåede aldrig op på mere end fire minutters forspring, og med cirka syv kilometer igen blev de sidste rester af udbruddet hentet, før den store nordmand kunne fejre sæsonens første sejr.

Den spanske rytter Xavier Zandio fra holdet Ciasse d'Epargne måtte onsdag stå af cyklen på grund af et beskadiget kraveben.

/ritzau/