Hushovd starter sit eget cykelhold

Thor Hushovd starter sit eget cykelhold. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I efteråret kritiserede Thor Hushovd Bjarne Riis i forbindelse med en bogudgivelse, og nu starter nordmanden sit eget cykelhold, skriver TV2 Norge.

Målet for Thor Hushovd, der tidligere har været professionel cykelryttter og kørt flere udgaver af Tour de France, er at komme forholdsvis hurtigt i gang med projektet.

»Jeg har planer om at starte et norsk cykelhold. Det skal være et hold på øverste niveau, altså et World Tour-hold (det højeste niveau i cykelsporten, red.) fra 2017,« siger Hushovd til TV2 Norge.

I efteråret 2014 kritiserede Thor Hushovd den for tiden arbejdsløse Bjarne Riis. I forbindelse med udgivelsen af sin bog 'Thor' sagde Hushovd, at han frygter, at Bjarne Riis skjuler viden om doping i cykelsporten, og det er også den konklusion, som Anti Doping Danmark og Danmarks Idrætsforbund er kommet frem til i den rapport, som blev fremlagt i juni.

Hushovd opfordrede også den internationale cykelunion UCI til at tænke sig om, når den deler licenser ud, selvfølgelig med henblik på aktørernes dopingfortid - og her falder Bjarne Riis altså uden for rammen i Hushovds øjne, fordi danskeren har brugt doping som aktiv og haft kendskab til brugen af ulovlige stoffer i Team CSC-dagene.

Men nu starter Thor Hushovd altså sit eget cykelhold, og for nu gælder det blandt andet om at skrabe nok penge sammen fra interesserede sponsorere.

Pudsigt nok spekuleres der også i, at Bjarne Riis pønser på at starte et nyt cykelhold, men den tidligere Tinkoff-Saxo-ejer og -team manager har været lidt mere tilbageholdende i sine udtalelser end Hushovd.

Thor Hushovd kørte i sin aktive karriere for Crédit Agricole, Cervélo TestTeam, Garmin-Cervélo og BMC Racing Team.

Han indstillede karrieren sidste år.