Hurra for det danske guld

Kommentar: Katrine Fruelund og de øvrige danske håndboldkvinder lukkede OL så smukt, at man skal op i falset for at yde den fantastiske finale retfærdighed. Det vil ikke være rimeligt, hvis jeg bare tørt og lidenskabsløst konstaterer, at Danmark vandt guld i håndbold på sidstedagen af OL i Athen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med to gange forlænget spilletid og en vanvittig spændende afgørelse på straffekast blev det en historisk finale. Kampen mod Sydkorea kommer i fremtiden til at stå som et pejlemærke i dansk idræt.

Søndag den 29. august 2004 bliver en af de datoer, man kan tænke tilbage på og huske, hvor man var. Lidt ligesom: Hvor var du, da vi vandt EM i fodbold 1992? Eller hvor var du, da Laudrup og Elkjær vandt 4-2 over Sovjet i 1985?Først med håndboldguldet i sikker havn kan vi konstatere, at OL i Athen har været en sportslig succes for Danmark. Ikke siden OL i Mexico for 36 år siden har nationen høstet medaljer i otte forskellige discipliner. Og vi skal tilbage til efterkrigstidens afbudsramte OL i London 1948, før vi har vundet mere end otte medaljer.

Godt nok stilede Danmarks Idræts-Forbund og Team Danmark på forhånd efter ti medaljer. Men efter guldet i går er otte styks så absolut godkendt. Men Gud, hvor vi dog indtil i går manglede medaljer af fineste karat.På nær guldfireren i roning havde Danmark »kun« vundet bronzemedaljer. Flotte og i nogle tilfælde overraskende medaljer, men de blinker altså ikke så længe som dem af guld. Det ændrede Katrine Fruelund og de øvrige 13 fruer noget så eftertrykkeligt ved middagstid. Hurra for de danske håndboldkvinder - tak for endnu en oplevelse, som sætter sig fast i hjertet og på nethinden mange år frem.