Hovedmålet er VM i 2013

Danmark vil gerne have fingre i Thomas Cupen eller det næste ledige VM. Men ifølge formanden for Danmarks Badminton Forbund Peter Jensen er det realistiske mål i øjeblikket VM i 2013.

Lee Chong Wei er værtslandet Malaysias bedste bud på en VM-medalje. Men inden da skal han formentlig forbi Peter Gade i kvartfinalen. Danmarks Badminton Forbund håber på at få lov til at afvikle VM i 2013. Foto: Crack Palinggi Fold sammen
Læs mere

Danmarks Badminton Forbund vil gerne snart arrangere en stor begivenhed igen, og hvis forbundet selv kunne bestemme, ville man i første omgang få værtskabet for Thomas Cup, det uofficielle VM for herrehold, i 2010.

»Vi har en ansøgning liggende,« siger Danmarks Badminton Forbunds formand Peter Jensen til Berlingske Tidende.

Det bliver måske allerede under VM, der begynder i dag i Malaysias hovedstad Kuala Lumpur, at arrangement­afdelingen i det internationale badminton forbund, BWF, placerer værtskabet. Men Peter Jensen tror ikke, at Danmark pludselig får chancen for at få fat i Thomas Cupen, som hidtil aldrig er blevet afholdt i Danmark og ikke i Europa siden 1982, hvor London var vært.

Ifølge Peter Jensen skyldes Danmarks dårlige muligheder især, at flere af de asiatiske lande samt store dele af toppen i BWF de senere år ikke har været så begejstrede for Danmark, der har været kritisk over for en del tiltag fra asiatisk side.

»Man kan sige, at vi er i bad standing,« som Peter Jensen siger.

Peter Jensen, der tidligere var næstformand, blev formand tidligere i år, og samtidig overtog den tidligere OL-guldvinder Poul-Erik Høyer næstformandsposten, og planen er, at han skal skaffe Danmarks større international indflydelse de kommende år.

»Fordi han var stor som spiller, er han meget respekteret i Asien,« fastslår Peter Jensen, som vurderer, at Poul-Erik Høyer allerede i løbet af det kommende halvandet års tid kan få lavet om på Danmarks status uden at den kritiske linje droppes.

VM mest realistisk
Med det i tankerne tror Peter Jensen også først og fremmest på, at det er realistisk, at den næste store verdensbegivenhed, udover den årlige Denmark Open-turnering, på dansk grund bliver det ­individuelle VM, som Danmark tidligere har været vært for tre gange; i 1983, 1991 og 1999.

I de senere har Danmark forgæves søgt om et ny værtskab, men Peter Jensen tror nu på, at det snart lykkes igen:

»Vi vil søge om VM i 2011, men det får vi nok ikke, for englænderne søger om det, og da London skal være OL-vært året efter, får de det nok. Men så vil vi derefter søge om det i 2013, og det burde være muligt at få.«

Til næste år afvikles VM ikke, fordi der er tale om et OL-år, i 2009 skal New Delhi i Indien være vært, og i 2010 foregår mesterskaberne i ­Paris.

DBF har endnu ikke lagt sig fast på, hvor et eventuelt VM præcis skal afvikles, men det vil nok blive i Storkøbenhavn.

Den næste Thomas Cup, der afvikles hvert andet år, foregår i i Jakarta i Indonesien i 2008, og hvis det står til landstræner Steen Pedersen, bliver Danmark aldrig vært for den turnering.

»Jeg synes ikke, det er en god idé,« siger Steen Pedersen, som synes, at Thomas Cupen hører hjemme i Asien, hvor kampene får masser af opmærksom, og hvor der som regel er fyldte haller med masser af ellevilde tilskuere, hvilket han ikke tror, der vil være på dansk grund.

»Det er jeg nu ikke enig i. Jeg tror godt, man kan skabe en god ramme herhjemme, ligesom der er ved finalen i den danske holdturnering,« siger Peter Jensen, der ikke selv er i Kuala Lumpur.

Til gengæld er Thomas Lund, der snart stopper som direktør, afsted, ligesom Poul-Erik Høyer skal snakke lidt i kulisserne. Han skal dog oså have tid til at fungere som medkommentator på TV2.