Hovedaktionær giver Brøndby ny milliongave

Jan Bech Andersen giver Brøndby tre millioner kroner til et digitalt system på træningsbanen.

Jan Bech Andersen stoppede som bestyrelsesformand i Brøndby i foråret efter "Oscar-gate", der førte til opsigelsen fra daværende cheftræner Thomas Frank. Scanpix/Jonas Skovbjerg Fogh Fold sammen
Læs mere

Brøndby. Superligaklubben Brøndby kan igen sende en stor tak til klubbens hovedaktionær, Jan Bech Andersen.

Tirsdag har han givet klubben en gave på tre millioner kroner. Pengene er målrettet til et digitalt system, der skal forbedre udbyttet af klubbens træninger.

Det oplyser klubben i en fondsbørsmeddelelse.

Det digitale træningssystem hedder Inmotio, og klubbens chefanalytiker, Mounir Akhiat, forklarer, hvorfor det er værd at investere millioner i.

- Med Inmotio-systemet kan vi nøje monitorere belastningen af hver enkelt spiller i træningen. Vi kan se nøjagtig, hvor meget de løber, og hvor hårdt de bliver belastet.

- Gennem denne digitalisering af vores træning kan vi dosere træningen langt mere nøjagtigt over en uge i forhold til antallet af kampe, som vi skal spille, så hver spiller får den korrekte træningsmængde, siger han til Brøndbys hjemmeside.

Brøndby har haft systemet på prøve, siden Alexander Zorniger tiltrådte som ny cheftræner forud for denne sæson.

Det er ikke første gang, at Jan Bech Andersen giver en gave til Brøndby. Tidligere bistod den forhenværende bestyrelsesformand med midlerne til at hente Daniel Agger hjem fra Liverpool.

Jan Bech Andersen har også i flere omgange lånt penge til klubbens drift. Det skete blandt andet i april og i juni i år.

/ritzau/