Horsens vil knokle sig til overlevelse i Superligaen

Ingen mål, men masser af hjerte. Sådan opsummerer AC Horsens' cheftræner nederlaget på 0-2 til Brøndby.

Horsens-cheftræner Bo Henriksen kan ikke glæde sig over point, Scanpix/Henning Bagger Fold sammen
Læs mere

Med søndagens nederlag på 0-2 hjemme til Brøndby har AC Horsens fået en rigtig dårlig start på foråret i Alka Superligaen, hvor det i fire kampe kun er blevet til et enkelt point.

Pointhøsten betyder, at Horsens endegyldigt må vinke farvel til mesterskabsslutspillet.

Cheftræner Bo Henriksen roser dog sit hold efter præstationen på Casa Arena, hvor opskriften på overlevelse i det kommende nedrykningsspil blev udstukket.

»Vi gjorde alt det, vi skal gøre. Vi viste mandsmod, hjerte, styrke og at vi ville hinanden. Det er altafgørende og den første forudsætning for at vinde fodboldkampe.«

»Men vi mødte også bare et Brøndby-hold, der sparkede bolden i kassen på dets to første chancer.«

»De var enormt kyniske og udnyttede bare det, der tilfaldt dem,« siger Bo Henriksen.

Han kan dog ikke kalde præstationer for pletfri.

»Men man behøver jo ikke at være professor for at se, at det, vi mangler, er mål.«

»Vi fik ikke dækket Rodolph Austin op ved målet til 1-0, og målet til 2-0 opstod efter den eneste situation i kampen, hvor vi ikke fightede nok,« siger cheftræneren.

Den rutinerede midtbanemand Lasse Kryger gav efter kampen sin træner ret på samtlige punkter. Fighten og mandsmodet kunne der ikke pilles ved.

»Jeg synes ikke, vi kan sætte en finger på indsatsen. Vi knoklede og sloges som vanvittige, og jeg vil mene, at det her var den bedste kamp, vi har spillet i foråret.«

»Vi viste aggressivitet og løbevillighed, som vi slet ikke gjorde i Parken mod FC København. Hvis vi kan levere den her arbejdsindsats i de sidste syv kampe, så er der ikke nogen chance for, at vi rykker ned. »

»Det er sådan, vi skal spille, og så er jeg ligeglad med, at folk synes, det er grimt. Det giver jeg ikke en skid for. Det er den måde, vi overlever på,« siger Lasse Kryger.

Horsens har med nederlaget 28 point for 25 kampe og møder i holdets sidste grundspilskamp Esbjerg på udebane.