Horsens redder sig: Nu vil vi bide os fast i Superligaen

AC Horsens satser på, at man med endnu en sæson i Superligaen kan blive en fast del af landets bedste række.

AC Horsens - Vendsyssel FF , Alka Superliga Playoff, kamp 1, Casa Arena, Horsens, 31.maj : Horsens træner Bo Henriksen (foto: Henning Bagger / Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

AC Horsens sikrede sig søndag eftermiddag endnu en sæson i Alka Superligaen, da holdet slog Vendsyssel FF med 3-1 i Hjørring efter 0-0 i det første opgør.

Dermed blev den officielle målsætning om overlevelse opfyldt for oprykkerne, der for få år tilbage var i store økonomiske problemer.

Nu satser AC Horsens på, at den samlede sejr over Vendsyssel kan gøre klubben til en fast del af landets bedste række.

»Det betyder helt sindssygt meget. Vi har hele tiden arbejdet med stramme budgetter.«

»Nu kan vi kigge fremad og tage nogle skridt i den rigtige retning,« siger manager Bo Henriksen.

Også AC Horsens-direktør Kristian Nielsen erkender, at endnu en sæson i Superligaen er vital for opbygningen af hele klubbens fundament.

»Vi må sige, at det seneste år har været voldsomt hårdt. På mange måder har vi været et 1. divisionshold i superliga-klæder. Der er blevet knoklet benhårdt for det,« siger Kristian Nielsen.

»Forhåbentligt kan vi bygge lidt mere på vores setup næste sæson og få flere folk på stadion. I denne her sæson har det bare handlet om at blive i ligaen,« siger han.

AC Horsens har ind til videre kun 14 spillere på kontrakt til næste sæson, og derfor skal den sportslige ledelse på hårdt arbejde de næste uger.

»Der er ikke nogen tvivl om, at vi skal forstærke os og samtidig holde på mange af dem, vi har nu. Der kommer til at ske noget udskiftning.«

»Der er sikkert også nogle, der vil købe vores spillere. Nu har vi heldigvis en lille smule mere råd til at sige nej,« siger Bo Henriksen.

»Det er helt klart forhåbningen, at vi kommer ud stærkere ud i næste sæson end i år. Men det er et puslespil, fordi det er en økonomisk kabale, der skal gå op,« konstaterer han.

/ritzau/