Homofobi ud af dansk fodbold: Regnbuefarvede anførerbind i Superliga-kampene skyder kampagne i gang

Spillerforeningen, DBU og Divisionsforeningen går sammen i en stor kampagne mod homofobi i dansk fodbold. Den starter i dag og løber det næste halve år.

Arkivfoto: Mathias Zanka Jørgensen er en af de Superliga-anførerer, der skal bære det regnbuefarvede anførerbind i weekenden. Han har været frontløber på kampagnen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Det skal være slut med homofobi i dansk fodbold.

Spillerforeningen, DBU og Divisionforeningen skyder sammen en stor kampagne i gang. Den starter i dag og skal løbe det næste halve år. Det skriver DR.

Mathias Zanka Jørgensen er anfører i FCK og bestyrelsesmedlem i Spillerforeningen. Han påpegede i efteråret et problem med homofobiske tilråb fra publikum til Superliga-kampene.

»Vi er stolte over den opbakning, vi oplever til kampen mod homofobi. Det er et stærkt signal og et budskab til alle i fodboldverdenen om, at problemer med homofobi eksisterer og skal tages alvorligt,« siger Zanka Jørgensen til DR.

Kampagnen bliver officielt skudt igang i dag, og i weekendens Superliga-runde vil de forskellige klubbers kaptajner bære regnbuefarvede anførerbind. Samtidig markeres kampagnen ved, at der vil blive båret regnbuefarvede flag med ind ved indmarchen til banen.

De tre store parter i dansk fodbold er gået sammen om kampagnen.

»Det handler om at sætte fokus på det forhold, at der er homofobi i dansk fodbold, og det skal vi have bekæmpet. Diversitet er en kæmpe fordel for idrætten, så derfor ønsker vi at sætte ind og få tydeliggjort de forhold, og hvor problematisk det reelt er,« siger DBUs direktør Claus Bretton-Meyer.

Han håber, at kampagnen vil gøre folk mere tilbøjelige til at indberette tilråb og andet diskrimerende, når de er til fodbold.

»Vi skal have gjort noget ved det via justits – at der bliver indberettet og sanktioneret, når der er nogle væsentlige forhold, hvor det her opleves. For eksempel når der er tilråb mod Superliga-spillere, når de er på banen. Vi får i dag forsvindende få indberetninger om homofobi, og det håber vi at kunne gøre noget ved gennem øget oplysning og uddannelse,« siger Claus Bretton-Meyer.

Der er planlagt en større happening i forbindelse med jubilæums-landskampen for EM ’92. Derudover vil kampagnen være en del af Pride-festivalerne i Aarhus og København.