Homo-organisation kræver Napolis træner straffet

Napoli-træner Maurizio Sarri har bragt sindene i kog med angiveligt homofobiske og racistiske ytringer.

Hvis Sarri findes skyldig i brug af fornærmende ord af enten homofobisk eller racistisk karakter, kan han idømmes op til fire måneders karantæne samt blive tildelt en bøde. Fold sammen
Læs mere
Foto: CARLO HERMANN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rom: Pokalkampen mellem Inter og Napoli tirsdag aften har fået et efterspil med Napolis cheftræner, Maurizio Sarri, i et uheldigt centrum.

57-årige Sarri og Inter-træner Roberto Mancini røg i verbal infight i kampens slutning, og en rasende Mancini langede efterfølgende ud efter Sarri for hans ordvalg.

- Han brugte racistiske ord. Han begyndte at fornærme mig, råbe af mig og kaldte mig en homo, forklarede Mancini efter kampen og sagde, at folk som Sarri ikke hører hjemme i fodbold.

Napoli-træneren har efterfølgende undskyldt, men han hævder, at han ikke kan huske, hvilke ord han brugte i kampens hede.

Alligevel har homokommentaren rettet mod Mancini fået folk op af stolene.

- Som napolitaner og Napoli-fan skammer jeg mig over Sarris ord, lyder det fra Fabrizio Marazzo, der er talsmand for en italiensk organisation for homoseksuelle, ifølge AFP.

Marazzo har nu bedt om et møde med både præsidenten for Det Italienske Fodboldforbund, Carlo Tavecchio, og Napoli-ejer Aurelio De Laurentis.

- Vi ønsker, at fodbolden igangsætter en stor kampagne mod homofobi. En så populær sport kan ikke tillade den slags skadelige udtalelser, siger Marazzo.

Hvis Sarri findes skyldig i brug af fornærmende ord af enten homofobisk eller racistisk karakter, kan han idømmes op til fire måneders karantæne samt blive tildelt en bøde.

Kampen mellem Napoli og Inter endte i øvrigt med en 2-0-sejr til sidstnævnte.

/ritzau/