Holm: København har forpasset OL-chance

Formanden for Danmarks Idræts-Forbund Kai Holm tror ikke længere på, at København er en seriøs bejler til at afholde OL i 2020.

København kan godt pakke drømmen om at afholde OL i 2020 sammen.

Det mener formanden for Danmarks Idræts-forbund (DIF) og medlem af Den Internationale Olympiske Komité (IOC), Kai Holm, efter at hovedstaden i det forgangne år har forsømt at tiltrække store internationale mesterskaber, der kunne bringe København i stilling som et seriøst bud til at afholde OL i 2020.

- Vi kan ikke nå at få tiltrukket så mange store, internationale mesterskaber, at vi med dem som reference kan overbevise Den Internationale Olympiske Komité om, at Danmark er i stand til at arrangere et OL i 2020, siger Kai Holm til Politiken.

Selv om der først er ansøgningsfrist til værtskabet i 2011, så foreslog en rapport fra konsulentfirmaet Rambøll fra marts 2006, at København som et led i at få OL til byen blandt andet skulle bygge faciliteter til at afholde VM i bordtennis i 2012, VM i landevejscykling året efter samt EM i atletik i 2018. Disse projekter står og falder dog ifølge Kai Holm med regeringens handlingsplan, der fortsat lader vente på sig.

/ritzau/