Hollandsk storklub bekræfter Kusk-forhandlinger

Pokalfinale FC København - AaB i Parken torsdag 15. maj 2014 Kasper Kusk og Daniel Braaten. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kasper Kusk kan inden længe blive en del af den hollandske topstrid, hvis han vælger at takke ja til det tilbud, som bronzevinderne fra Twente har givet ham. For der er noget om snakken, hvad angår et nært forestående skifte for AaB's stjernefrø.

Twente er i meget seriøse forhandlinger med AaB og Kasper Kusk om et skifte, der kan gøre den 22-årige kantspiller til klubkammerat med Andreas Bjelland. Det bekræfter Joop Munsterman, der er præsident i den hollandske storklub.

- Ja, vi snakker sammen. Vi kigger meget seriøst på ham, for han er en rigtig dygtig spiller. Kasper skal have en snak med træneren, for det er vigtigt, at han har en god følelse i forhold til vores klub, før han skifter. Det er den del af processen, vi er i lige nu, siger Joop Munsterman til BT.

Kasper Kusk har tidligere talt varmt om at blive i AaB, da han gerne vil prøve kræfter med Champions League, og et skifte til Twente betyder et farvel til den drøm i år. Twente fik i år hængt bronzemedaljer om halsen, og det giver adgang til fjerde og sidste kvalifikationsrunde til Europa League.

Alligevel lokker hollænderne med udsigten til, at Kasper Kusk hos dem kan udvikle sig til en profil med mulighed for at ende i en af de helt store ligaer. De har gjort deres researcharbejde, forsikrer præsidenten.

- Vi kigger altid længe på spillere, og vi har allerede holdt øje med Kasper Kusk i halvandet eller to år. Vi håber, at han har lyst til at komme til Twente. Spillerne ved, at når de kommer til vores klub, går der to år, og så tager de skridtet videre til en storklub. Så det ville være godt for ham at komme til os, siger Munsterman.

Andreas Bjelland har taget skridtet og er en af profilerne som sikker starter i Twentes midterforsvar, og den danske landsholdsforsvarer er også taget med på råd og har sagt god for Kasper Kusk. Derfor håber de hollandske bronzevindere, at man lykkes med at overtale AaB-kreatøren til et skifte.

- Vi skal være meget tålmodige med disse processer. Spilleren skal føle sig komfortabel med klubben, og det er det allervigtigste, for har han ikke en god fornemmelse af klubben, så bliver han ikke succesfuld. Og vi vil altid have dem til at blive en stor succes, så de kan tage skridtet til en storklub, slår Twente-præsidenten fast.

Kasper Kusk har ifølge BT's oplysninger en frikøbsklausul på 700.000 euro for interesserede udenlandske klubber, hvorfor Twente må punge op med omkring 5,2 millioner kroner, hvis det lykkes at overtale AaB'eren til et skifte.