Hollandsk forsker hyret som dansk svømmetræner

Det bliver en hollænder, som fra 2017 skal træne de danske svømmere på træningscentret i Bellahøj.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Svømmeunion har ansat hollænderen Martin Truijens som cheftræner på det Nationale Træningscenter (NTC) i Bellahøj fra 1. januar 2017.

Martin Truijens kommer fra en lignende stilling som træner på det hollandske træningscenter i Amsterdam gennem 12 år.

I den periode har han været træner for 13 forskellige svømmere ved de seneste tre olympiske lege, og hans svømmere har vundet mere end 60 medaljer ved forskellige internationale mesterskaber.

Sideløbende har Martin Truijens arbejdet med sportsvidenskab på et universitet i Amsterdam og færdiggjort en Ph.d. om højdetræning i svømning.

Sportschefen i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, ser frem til at få den hollandske forsker med på holdet.

- NTC har gennem en lang årrække haft en betydende rolle for dansk svømmesports internationale resultater, og NTC indgår også som et centralt element i vores fremtidige ambitioner.

- Jeg er derfor rigtig glad for, at vi har kunnet indgå en aftale med Martin Truijens om stillingen som NTC-cheftræner, siger Lars Green Bach til unionens hjemmeside.

Om sit skifte fra hollandsk til dansk svømning udtaler Martin Truijens selv:

- I Danmark ser jeg meget frem til at være med til at videreudvikle det danske NTC sammen med svømmere, kolleger, Team Danmark og dansk svømmesport i det hele taget.

- Der bliver meget nyt at sætte sig ind i, men jeg kan mærke, at tidspunktet er det helt rigtige for mig og for min familie.

/ritzau/