Hollænder afløser Bjarne Riis som boss på Tinkoff-Saxo

Steven De Jongh - her på podiet efter sin sejr i Kuurne-Bruxelles-Kuurne tilbage i 2008 - bliver ny ledende sportsdirektør på Tinkoff-Saxo. Fold sammen
Læs mere

Tinkoff-Saxo har fået ny chef for sportsdirektørerne. Det bliver den tidligere hollandske rytter Steven de Jongh, der fremover bliver holdets ledende sportsdirektør og dermed reelt erstatter Bjarne Riis, der inden fyringen havde titel af 'team manager'.

Steven de Jongh bliver ansvarlig for den strategiske langtidsplanlægning for holdet og løbskalenderen. Direktør Stefano Feltrin får en mere aktiv rolle i holdets sportslige ledelse, skriver Tinkoff-Saxo i en pressemeddelelse, der bliver ledsaget af et gruppebillede af den nye gruppe af sportsdirektører og trænere med de Jongh i spidsen.

Her er det værd at bemærke, at der fortsat er plads til de to danskere, Lars Michaelsen og Nicki Sørensen, hvis fremtid på holdet ellers må siges at være usikker efter Bjarne Riis' exit.

»For at blive ved med at være i front er vi nødt til konstant at forbedre os. Vi kan ikke stå stille og se på, at vores konkurrenter når op på vores niveau. Derfor implementerer vi en ny ledelsesstruktur, hvor der ikke længere er noget, der hedder Team Manager. Som Oleg Tinkov sagde, er det den gamle måde at tænke på, og den er ikke længere levedygtig,« siger Stefano Feltrin.

Det virker måske paradoksalt, at Steven de Jongh bliver ny ledende sportsdirektør set i lyset af, at en af forklaringerne på fyringen af Bjarne Riis har været, at danskeren havde forsvaret de Jongh, som blev kritiseret af Oleg Tinkov, der krævede, at Riis selv overtog de Jonghs rolle som sportsdirektør plads under etapeløbet Tirreno-Adriatico. Det afviste Riis, som efter et højlydt skænderi først blev suspenderet og siden fyret. Men nu har Tinkov og Feltrin altså besluttet sig for at forfremme de Jongh, som i slutningen af 2012 blev fyret fra Team Sky efter at have indrømmet, at han havde brugt doping i løbet af sin aktive karriere.

»Vi har et stærkt hold ryttere, som bliver ledet af en dygtig gruppe sportsdirektører. Steven har vist sit værd, og vi mener, at han er den rigtige til at lede denne gruppe samtidig med, at han fortsætter sit daglige arbejde. Jeg vil også få en mere aktiv rolle i den sportslige ledelse, så jeg sammen med Steven kommer til at dele den arbejdsbyrde, som Bjarne Riis havde,« siger Stefano Feltrin.

De Jongh glæder sig over sin nye rolle.

»Jeg er lykkelig over at blive udnævnt til leder for en stærk gruppe af ekstremt kompetente sportsdirektører. Jeg er bekendt med ansvaret, men jeg vil samtidig fortsætte med løfte barren for holdet.«

»Vores store mål for sæsonen er Alberto Contador Giro-Tour double og klassikerne for Peter Sagan. Albertos forberedelser til dette krævende mål går præcis som planlagt. Jeg har stået i spidsen for Alberto det sidste år, og det vil jeg fortsætte med at gøre i denne sæson. Oleg Tinkov ville have mig som ledende sportsdirektør i Giroen og Touren, hvor jeg vil have Sean Yates som ekspert-backup, og det lover godt for den nye struktur.«

»Peter Sagan har to store løb forude, Flandern Rundt og Paris-Roubaix, og vi vil fokusere på at forbedre hans præstationer efter den svære anden halvdel af sæsonen, som han oplevede sidste år,« siger de Jongh.