Holger Rune vinder sin anden Challenger-turnering

Holger Rune har sikret sig en titel til cv'et. I San Marino slog han brasilianske Orlando Luz.

Holger Rune fightede fornemt, da finalen i Challenger-turneringen i San Marino skulle afgøres. (Arkivfoto) Barbara Gindl/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

18-årige Holger Rune vandt sent søndag aften Challenger-turneringen i San Marino.

I finalen besejrede det danske tennistalent sin brasilianske modstander Orlando Luz med 1-6, 6-2, 6-3.

Luz er nummer 311 på verdensranglisten. Rune er nummer 191, men det kommer nok til at ændre sig i positiv retning efter turneringssejren.

»Det er utroligt. Jeg har haft så mange hårde kampe mod gode modstandere hele ugen, og sådan var det også i finalen,« siger Rune i sit vinderinterview umiddelbart efter sejren.

På sin vej til finalen slog Rune både tredjeseedede Salvatore Caruso og førsteseedede Marco Cecchinato, der er nummer 86 i verden.

Sejren er Runes anden sejr i Challenger-regi, der er niveauet under ATP Touren. I juni vandt den unge danske turneringen i italienske Biella.

Danskeren fik en skidt start på opgøret, da han blev brudt til både 1-3 og 1-5, og på bare en halv time havde Luz taget første sæt med 6-1.

Men i andet sæt vandt Rune de fleste af sine servepartier ganske sikkert, og samtidigt brød han to gange Luz, hvilket gav et hurtigt 6-2-modsvar.

Det gav et tredje sæt, hvor Rune brød til 4-2, inden Luz straks brød tilbage, og Rune opfordrede højlydt sig selv til at holde »fokus«, mens han tankede energi på sin stol inden et sideskifte.

Og det gjorde han i et fremragende parti, hvor han fightede hårdt for hver en bold, og det gav endnu et brud og en chance for at serve kampen hjem.

Det gjorde han sikkert mod en efterhånden mørbanket brasilianer, og sejren slutteligt endda sikret med et servees.

/ritzau/