Holger Rune knækker formstærk italiensk servekanon

Holger Rune fik skovlen under Lorenzo Sonego i Bulgarien, hvor danskeren fredag spiller kvartfinale.

Holger Rune er blandt de sidste otte spillere i ATP-turneringen i Sofia. Andres Kudacki/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det danske tennishåb Holger Rune snuppede torsdag en fin skalp, da han slog den italienske serveekspert Lorenzo Sonego 6-7, 6-4, 6-3 efter en solid indsats.

Det skete i anden runde af ATP-turneringen i Sofia, der afvikles indendørs.

Rune var trods sin placering som 31 i verden en lille underdog mod Sonego, der er nummer 45 på verdensranglisten. Italieneren kom således med selvtillid fra en helt frisk turneringssejr i Metz.

I fredagens kvartfinale møder Rune, der er femteseedet, verdens nummer 71, Ilya Ivashka. Hviderusseren eliminerede onsdag den tredjeseedede bulgarer, Grigor Dimitrov, i to sæt.

Hverken Rune eller Sonego havde held til at bryde modstanderen i første sæt. Inden sættets tiebreak missede hver en enkelt mulighed for et servegennembrud.

Italieneren imponerede ved at få sat langt flere førsteserver i spil, hvilket Holger Rune havde svært ved at håndtere. Danskeren var til gengæld ofte stærkest, når der var tale om længere dueller.

I tiebreaken fortsatte Sonego med at være stærk i sine egne server, og samtidig vandt han tre dueller i Runes serv og snuppede dermed sættet med suveræne 7-1 i tiebreaken.

I andet sæt hævede Rune niveauet yderligere i egen serv, og italieneren var ikke længere helt så overbevisende. Begge spillere holdt dog serv frem til 5-4 til Rune, hvor sættets første breakbold kom efter et par flotte danske returneringer.

Sonego overlevede, men Rune holdt trykket og tilspillede sig en ny breakbold, som denne gang blev udnyttet.

Rune tog momentum med ind til det afgørende sæt, hvor han overmatchede italieneren servemæssigt og brød til 5-3, inden han overbevisende udnyttede sin første matchbold i et rent parti.

/ritzau/