Holdkammerat vil forære Hamilton sejren igen

Valtteri Bottas vil ikke stå i vejen for Lewis Hamiltons VM-sejr. Han er klar til at parere teamordre igen.

Lewis Hamilton har vundet otte Formel 1-grandprixer i sæsonen. Der er fem grandprixer tilbage. Andrej Isakovic/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

I sidste weekend skabte det stor opstand, da Mercedes-køreren Valtteri Bottas på vej mod sin første Formel 1-sejr i sæsonen måtte parere teamordre og lade Lewis Hamilton overhale.

Hamilton vandt løbet i Rusland, og Bottas måtte for sjette gang i sæsonen se sig forvist til andenpladsen.

Det var en tydeligt skuffet Bottas, der efterfølgende kom i mål.

Han så heller ikke helt tilpas ud på podiet, da Hamilton trak ham op på det øverste step og som en tak forsøgte at overrække ham trofæet. Han takkede høfligt nej.

Før weekendens grandprix i Japan kan Bottas meddele, at han er klar til at gentage stykket.

»Jeg er nødt til at acceptere det, nu hvor jeg er i den her situation. Jeg kan ikke længere vinde mesterskabet, Lewis kæmper for det, og jeg er en holdspiller, og jeg er villig til at hjælpe,« siger Bottas ifølge Reuters.

Han vil dog ikke helt afvise, at han kan nå at vinde et grandprix, inden sæsonen slutter i Abu Dhabi 25. november.

»Jeg må uden tvivl stadig vinde, men det vil komme an på situationen,« siger han.

Trods teamordren ser Hamilton ikke sig selv som Mercedes-kaptajn. Han er stadig splittet omkring beslutningen fra sidste weekend.

»Jeg tænker ikke, at Bottas arbejder for mig.«

»Som mange fans er jeg splittet, men det er afsluttet, og vi vil forblive forenet gennem sæsonen,« siger Hamilton.

Kampen om VM-trofæet står nu mellem Mercedes' Lewis Hamilton og Ferraris Sebastian Vettel. Der er fem grandprixer tilbage, og Hamilton har indtil videre skrabet 306 point sammen. Vettel har 256 point.

Der er 125 point tilbage at køre om.

Hamilton har vundet fem ud af de seneste seks grandprixer, og han ser efterhånden uovervindelig ud. Vettel vil forsøge at hale ind på ham i Japan, men han vil passe på, at det ikke bliver for aggressivt.

»Man kan altid gøre noget, men spørgsmålet er, om det vil virke. Man vil selvfølgelig ikke begå selvmord derude, men hvis vi angriber, vil vi forsøge at være fornuftige,« siger Vettel.

/ritzau/