Holdejerne modtager post i denne uge

UCI udsender meget snart som led i dopingkampen et brev til holdejerne, der bedes underskrive en æreserklæring a la den, Tour de France-rytterne allerede kender.

CANTERBURY: Som Berlingske Tidende kunne fortælle allerede i onsdags, barsler Den Internationale Cykelunion, UCI, med et tiltag, der giver præsident Pat McQuaid og Co. mulighed for at straffe samt sanktionere holdejere, ledere og serviceteams involveret i dopingsager.

Holdejerne etc. skal simpelthen for at få lov til at deltage i det omrejsende cykelcirkus underskrive en æreserklæring i lighed med den, de Tour de France-deltagende ryttere kender. En æreserklæring, der for pedalatleternes vedkommende har det omdrejningspunkt, at det koster en årsløn plus karantænestraf, hvis en given dopingtest falder positivt ud. Ligesom de aktive med underskriften siger god for, at deres DNA kan bruges i opklaringen af »Operacion Puerto«.

Det nye er, at førnævnte holdejere allerede i denne uge modtager post fra UCI, der gerne vil have svar og gyldig underskrift sendt retur senest i starten af august. Det oplyser Pat McQuaid til ARD.

En udtalelse glæder det danske UCI-medlem, Peder Pedersen, som selv deltog, da emnet blev debatteret på et cykel-stormøde i Sydafrika for nylig.

»Jeg er begejstret, og tiltaget kommer hurtigere, end jeg havde troet på. Rytterne har jo en pointe i, at det ikke kun er dem, der skal tage et ansvar,« siger Peder Pedersen til Berlingske Tidende.

Hvordan og hvorledes med det juridiske samt selve strafferammerne for potentielle overtrædelser af holdejer-æreserklæringen svæver nu fortsat i det uvisse. Sikkert er det imidlertid, at UCI holder nøje øje med fem Tour de France-ryttere, der tidligere har gennemgået bemærkelsesværdige dopingtests.

»Men b-prøverne viste sig at være negative. Jeg kan dog garantere, at vi er ekstra opmærksomme,« siger Pat McQuaid til ARD.