Holdchef: Rasmussen løj

Michael Rasmussen har ikke fortalt sandheden om hvor, han befandt sig i ugerne op til Tour de France. Derfor blev han trukket ud af løbet, oplyser holdet.

Michael Ramussen har ikke fortalt sandheden om sit træningsophold i Mexico. Derfor er han fortid i årets Tour de France.

Det oplyser Rabobank holdets chef, Theo de Rooy.

Adskillige gange fortalte han os, hvor han trænede, men det viste sig at være forkert. Holdets ledelse har fået den samme information flere gange, men i dag modtog vi ny information, sagde de Rooy.

Theo de Rooij har ellers tidligere understreget, at man på Rabobank har støtte fra sponsoren og ikke har haft nogen grund til ikke at stille til start med Michael Rasmussen - eller til at pille danskeren ud af løbet.

Men sent onsdag aften pillede holdet alligevel sin gule førertrøje ud af Tour de France.

Danskeren havde indtil onsdag ellers formået at ridde stormen af, da han blev konfronteret med gentagne beskyldninger om doping, hvor Rasmussen de seneste 18 måneder har fået en række advarsler for ikke at være til rådighed for dopingtest.

Ifølge kilder tæt på Rabobank skulle danskeren angiveligt være blevet trukket fra Touren, fordi han skal have løjet omkring sit ophold i Mexico.

Danskeren har hævdet at have befundet sig i Mexico fra den 4. til den 26. juni. Men Rasmussen har tilsyneladende også i perioder opholdt sig i Italien, hvilket han tidligere onsdag benægtede.

- Han har forbrudt sig mod holdets regler, sagde en talsmand for Rabobank-holdet, som samtidig luftede tanken om, at holdet helt vil stoppe med at køre videre i årets Tour.

/ritzau/