Høyer klar til genvalg som badminton-præsident

poul-erik-hoeyer
Poul-Erik Høyer, der her ses sammen med Kronprins Frederik, er klar til at blive genvalgt som formand for det internationale badmintonforbund. Fold sammen
Læs mere

Det er blot halvandet år siden, at Poul-Erik Høyer blev valgt som præsident for det internationale badmintonforbund, BWF, for en fire-årig periode. Men allerede nu har den 49-årige nordsjællænder og tidligere OL-guldvinder i herresingle besluttet sig for at søge genvalg.

»Til foråret er der kongres i forbundet. Her vil jeg meddele min beslutning,« siger Poul-Erik Høyer, der er tidligt ude med sin meddelelse eftersom valget først skal stå i maj 2017.

»Min beslutning skyldes ikke mindst, at jeg føler, at lederne i de asiatiske badmintonforbund har taget godt imod mig. Det er ikke nogen hemmelighed, at der mellem Europa og Asien i mange år er blevet konkurreret hårdt. Men de har heldigvis mere opfattet mig som 'den gamle badmintonspiller' end 'europæer'. Derfor er samarbejdet frugtbart,« siger Poul-Erik Høyer.

Som første programpunkt i rollen som BWF-præsident forsøger Poul-Erik Høyer at gøre badmintonsporten endnu mere underholdende, end den er i forvejen.

»Det er nødvendigt med nytænkning, hvis vi skal fortsætte som olympisk sportsgren. Men på denne side af OL i Rio (2016, red.) skal man ikke regne med, at der kommer nye tiltag som for eksempel et nyt tællesystem. Det vil tidligst kunne fungere fra 1. januar 2017,« siger Poul-Erik Høyer.

Største sag lige nu i BWF er situationen omkring den doping-mistænkte malaysiske spiller Lee Chong Wei.

»Som upartisk præsident er jeg ikke direkte involveret i den. Men jeg vil da gerne snart se nogle resultater. Lige nu er der en høring i gang, og hvad denne ender med, kan jeg af gode grunde ikke udtale mig om,« siger Poul-Erik Høyer.

Præsident-posten i Badminton World Federation har givet ham plads i IOC.

»7. februar er det et år siden, at jeg blev medlem. Det har været spændende at få sit netværk udvidet og positionere sig i organisationen,« siger Poul-Erik Høyer.

I øvrigt tog han onsdag til Quebec i Canada.

»Her er der Winter World Masters Games, og da jeg er medlem af organisationens bestyrelse, skal jeg naturligvis være tilstede. Men mandag er jeg hjemme igen. Her skal jeg deltage i et vigtigt byrådsmøde,« siger Poul-Erik Høyer, der er medlem af partiet Venstres gruppe i Gribskov Kommune.