Høyer behøver otte år som præsident for at nå sine mål

Poul Erik Høyer vil i de næste fire år gøre endnu mere for at tiltrække opmærksomhed til badminton.

Poul Erik Høyer tiltrådte som præsident i 2013 og vil til maj få forlænget sin periode med yderligere fire år. Reuters/Bazuki Muhammad Fold sammen
Læs mere

Den danske OL-guldvinder i badminton fra 1996, Poul Erik Høyer, har ingen modkandidater og vil på en generalforsamling i maj få endnu en fireårig periode som præsident for Det Internationale Badmintonforbund (BWF).

Det passer Høyer glimrende. Han føler sig ikke færdig med det arbejde, han påbegyndte, da han blev udnævnt som præsident i 2013, fortæller han i forbindelse med denne uges All England-turnering.

- Jeg har haft fokus på sporten kommercielt blandt andet for at kunne løfte pengepræmierne. Der har været fremdrift i de fire år, men fire år er ikke nok.

- Jeg er glad for at kunne præge sporten mere, og jeg tror, at en otteårig periode er passende for at kunne udrette noget.

- Vi skal hele tiden tænke nyt, ellers stagnerer vi. Vi er allerede på sociale medier, men det er mit fokusområde at skabe mere på digitale områder blandt andet marketing, siger Poul Erik Høyer.

Han mener ikke, at man tidligere har haft nok fokus på at udvikle sporten for at tiltrække interesse og publikum.

- Jeg føler, at man lidt har forventet, at interessen kom af sig selv, men det kan man ikke bare regne med, for så stopper ens udvikling. Man har regnet med, at publikum var underholdt.

- Vi skal være bedre til at fange publikum. Det kan være med lys på banen, når der er en afslutning for at fortælle, at nu sker der noget.

- Hawk-eye (videokamerasystem, red) har været godt, men vi er nødt til at gøre mere, lyder det fra 51-årige Høyer.

Sporten skal dog ikke kun tænke på at udvikle sig, men også forsvare sig mod udfordringer i form af matchfixing og doping.

Det er en af grundene til, at man for nylig har lanceret kampagnen "I am clean (ren), I am honest (ærlig), I am badminton.

- Vi vil gerne slå et slag for sportens integritet og uddanne spillerne. Men kampagner er ikke nok. Der skal mere til.

- Matchfixing er et stort problem og skal løftes i fællesskab i sporten, og derfor har vi netop haft en konference om emnet i Lausanne.

- Doping og matchfixing vil altid være dér, hvor der er penge, vurderer BWF-præsidenten.

/ritzau/