Højtflyvende svensker sætter ny verdensrekord

Armand Duplantis satte torsdag ny verdensrekord i udendørs stangspring ved et Diamond League-stævne i Rom.

Armand Duplantis er verdens bedste stangspringer. (Arkivfoto) Andreas Solaro/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Armand Duplantis cementerede torsdag sin status som kongen af stangspring.

Her satte den 20-årige svensker ny verdensrekord i udendørs stangspring, da han ved et Diamond League-stævne i Rom slog legendariske Sergej Bubkas rekord fra 1994.

Ukraineren nåede dengang 6 meter og 14 centimeter, men Armand Duplantis hoppede torsdag en enkelt centimeter højere, så verdensrekorden nu lyder på 6 meter og 15 centimeter.

Duplantis satte rekorden på sit andet forsøg på højden og havde endda lidt at give af. Til trods for det valgte svenskeren ikke at prøve at nå længere op i højde.

Den amerikanskfødte atletikkomet havde i forvejen rekorden for det højeste stangspring nogensinde indendørs. Den er på 6 meter og 18 centimeter og blev sat i Glasgow i februar.

Verdensrekorderne er resultatet af at have fået stangspring ind med modermælken i en atletikfamilie. Hans svenske mor og amerikanske far er stadig hans nærmeste trænere.

Faderen Greg var selv stangspringer, mens moren Helena var syvkæmper. Storebror Andreas var stangspringer og deltog ved ungdoms-VM, og lillesøster Johanna er også stangspringer. Storebror Antoine spiller professionel baseball.

/ritzau/