Højt humør præger landsholdslejren før playoffkampe

En god stemning i spillertruppen er med til at fremavle gode resultater på landsholdet, mener Yussuf Poulsen.

Foto: Anders Kjærbye. Yussuf Yurary Poulsen, Danmark og Nicklas Bendtner, Danmark - Herrelandsholdet i fodbold.
Læs mere
Fold sammen

Helsingør. Der har været store smil, latter og en positiv attitude i den danske landsholdslejr i Helsingør, siden spillerne tirsdag mødte ind for at forberede sig til lørdagens første VM-playoffkamp mod Irland.

På spillernes hotel går de og joker med hinanden, og de laver interviews på stribe med smil på læben.

Ude på træningsbanen fejrer de en tunnel i et opvarmningsspil med så stor latter, som var VM-billetten allerede sikret.

Offensivspilleren Yussuf Poulsen forklarer, at humøret gradvist er blevet bedre hen over VM-kvalifikationen.

- Stemningen er et udtryk for, at det er gået rigtigt godt for os, og det er et udtryk for, at vi er en gruppe, som elsker at være sammen.

- Uanset om det går godt eller dårligt for folk hjemme i deres klubber, så ved de, at de kommer ind i en landsholdslejr, hvor der er smil på læben, og alle elsker at være sammen, siger Yussuf Poulsen.

Spillerne har fundet en perfekt balance mellem spas og seriøsitet, mener han.

- Det er ikke, fordi vi tror, at vi skal ud og trille lidt bold i to kampe. Vi ved godt, hvad det handler om, men vi behøver ikke tage en seriøs mine på hele tiden og tro, at nu skal vi bare ligge inde på vores værelser og spise pasta med tomatsovs i fire dage, før vi skal spille kampe.

- Vi har brug for, der er godt humør. Det er det, som har gjort os stærke i den her kvalifikation. Det giver en større motivation til træningen, og alle giver sig 100 procent, når vi er ude på banen, siger Yussuf Poulsen.

Godt humør avler selvtillid, og det er ifølge RB Leipzig-angriberen en del af forklaringen på, at Danmark er ubesejret i 2017.

- Jeg kan mærke, at humøret og sammenholdet er blevet bedre hen over kvalifikationen.

- Vi var en relativt ny gruppe, da vi startede under Åge Hareide, men jo længere tid vi har været sammen, jo mere har vi udviklet os i forhold til at have gode relationer til hinanden uden for banen og inde på banen.

- Det er også derfor, vi er blevet bedre kamp for kamp, og det er derfor, der er en stor tro på, at vi også slår Irland, siger Yussuf Poulsen.

De to mandskaber mødes lørdag i Parken, mens der tirsdag i næste uge er returkamp i Dublin.

/ritzau/