Højlund kæmper med forsvarsduo om prisen som årets spiller

Rasmus Højlund, Andreas Christensen og Joachim Andersen kan blive årets mandlige fodboldspiller i Danmark.

Rasmus Højlund har haft et begivenhedsrigt 2023, og nu kan han blive årets mandlige spiller. (Arkivfoto). Fold sammen
Læs mere
Foto: Darren Staples/Ritzau Scanpix

Rasmus Højlund har mildest talt haft et begivenhedsrigt 2023, og nu kan han også blive kåret som årets mandlige fodboldspiller i Danmark.

Manchester United-angriberen er således nomineret til prisen, som uddeles af Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen.

Han dyster med landsholdskammeraterne Joachim Andersen og Andreas Christensen om prisen. De tre er indstillet til prisen af deres kolleger.

- 20-årige Rasmus Højlund har fået sit internationale gennembrud i 2023. I første halvdel af året blev han noteret for otte mål og tre oplæg i italienske Atalanta.

- Og de præstationer var med til at bane vejen for skiftet til favoritklubben Manchester United og Premier League. Iført United-trøjen er han aktuelt topscorer i Champions League, ligesom han er det på landsholdet, skriver DBU og Spillerforeningen på deres hjemmesider.

Joachim Andersen har for alvor slået sit navn fast i Premier League, hvor han er en af de bærende kræfter hos Crystal Palace, ligesom han på landsholdet er blevet en fast tilbagevendende figur i midterforsvaret.

Andreas Christensen var i sin første sæson hos storklubben FC Barcelona med til at vinde det spanske mesterskab og er ligesom Joachim Andersen en fast del af det danske landsholdsforsvar.

Ingen af de tre nominerede har tidligere fået prisen som årets mandlige fodboldspiller. Sidste år var det Pierre-Emile Højbjerg, der løb med prisen.

Vinderen kåres 6. januar næste år, hvor Danmarks Radios gallashow Sport 2023 løber af stablen i Herning.

/ritzau/