Højbjerg vil være verdens bedste

Pierre-Emile Højbjerg Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Liliendahl

Pierre-Emile Højbjerg er ikke nogen helt almindelig 19-knægt. Stadig teenager, men et af Europas mest lovende midtbanespillere. Og en ung mand, som ikke er bange for at dele sine tårnhøje ambitioner og forventninger til sig selv.

Det giver han endnu et bevis på i et interview med det tyske fodboldmagasin Kicker, hvor han sætter ord på sine ambitioner.

»Jeg vil også være verdens bedste fodboldspiller,« lyder den selvtillidsfulde udmelding.

Der var en gang, hvor Nicklas Bendtner forsøgte sig med en lignende udmelding, der med tiden kom til at bide angriberen i bagdelen. Et citat, som Nicklas Bendtner igen og igen er blevet konfronteret med i karrieren.

For Pierre-Emile Højbjerg handler det om hele tiden at stræbe efter det maksimale. Derfor er det Cristiano Ronaldo og Lionel Messi, der er peglemærket.

»Mange vil nok sige, at det er at overdrive. Chancen for, at det sker, er heller ikke stor. Egentlig kan ingen komme op på Messis eller Ronaldos niveau. Men jeg vil opnå det maksimale og komme så tæt på som muligt. Jeg skal sætte så høje mål, for så har jeg noget at arbejde hen imod,« siger Pierre-Emile Højbjerg til Kicker, der også har talt med Augsburg-manager Stefan Reuter, tidligere tysk verdensmester.

»Jeg har aldrig før oplevet en 19-årig med sådan en personlighed,« siger Reuter.

Og man forstår Stefan Reuter. Adspurgt, hvorfor Pierre-Emile Højbjerg valgte at trodse Bayern München-træner Pep Guardiola og søgte væk på en lejeaftale, lyder det fra danskeren.

»Jeg er 19 år, måske lidt naiv og lidt dum ... men mine forventninger og ambitioner var lige nu for store for træneren og Bayern. Det var min fejl. Det er derfor, jeg nu har taget skridtet til Augsburg.«

Pierre-Emile Højbjerg er lejet ud til Augsburg for resten af sæsonen. Samtidig med lejeaftalen underskrev han en kontraktforlængelse med Bayern München frem til 2018.

 

.