Højbjerg er kåret som årets spiller af de danske fans

DBU's pris som Årets Mandlige Spiller går til Tottenhams Pierre-Emile Højbjerg, oplyser forbundet på Twitter.

Pierre-Emile Højbjerg var torsdag aften i aktion for Danmark, som i VM-kvalifikationen slog Israel på udebane. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jack Guez/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tottenham-spilleren Pierre-Emile Højbjerg er kåret som Årets Mandelige Spiller, oplyser Dansk Boldspil-Union (DBU) på Twitter.

DBU har lagt en video ud på sin twitterkonto, hvor fodbolddirektør Peter Møller i forbindelse med holdets måltid efter torsdagens sejr over Israel uddeler prisen til midtbanespilleren.

»Der er ingen tvivl om, at din sæson har været helt fantastisk – også med dit klubskifte. Og din landsholdskampagne i efterårets var også helt fantastisk,« siger Peter Møller i videoen.

Det er de danske fans, der har stemt om prisen, og Højbjerg fik hele 46 procent af stemmerne i kåringen, hvor Kasper Schmeichel, Yussuf Poulsen og Simon Kjær var de øvrige nominerede.

Førstnævnte har vundet prisen de seneste to år, men Højbjergs præstationer for både Tottenham og landsholdet i 2020 sendte prisen i hans retning.

»Ud over at du på banen er en leder, der går forrest, hvor du virkelig har taget store skridt, så er du også en kæmpe rollemodel, og du hviler i dig selv.«

»Jeg tror, det er der, du rammer danskerne, og os der er sammen med dig,« siger Peter Møller til den 25-årige midtbanemand.

Prisen blev første gang uddelt i 1963, hvor den gik til Esbjergs Jens Petersen.

Hæderen skal ikke forveksles med Spillerforeningens pris som årets spiller.

/ritzau/