Høgene erobrede DM-bronze og fik dusinet fuldt

Nikolaj Nedermark udligner fire et halvt minut før tid, og det er nok til, at Frederikshavn White Hawks vinder bronze, vendelboernes 12. DM-medalje. Fold sammen
Læs mere

Frederikshavn White Hawks fik dusinet fuldt. For 12. gang sluttede høgene i medaljerækken.

Vendelboernes sjette bronzemedalje blev hevet hjem onsdag i Kvik Hockey Arena i Herning med en 2-2 »sejr«.

Det var nok, da de døgnet forinden havde vundet de første tre perioder i bedst-af-to serien med 3-2 i Scanel Hockey Arrena i Frederikshavn.

Fra midten af anden periode til fire et halvt minut før tid førte Herning Blue Fox 2-1. Men så tog Thomas Søndergaard fat bag Herning-målet.

Han arbejdede sig energisk fri af to mand og spillede frem til Nikolaj Nedermark. Og værsgo. 2-2 og bronze. Inden for de seneste fem år er det blevet til to sølv og to bronze.

»Der er stor forskel på en tredje- og en fjerdeplads. Og det kan man også mærke på spillerne, selv om det stadig sidder i baghovedet på dem, at finalen kiksede,« siger Frederikshavn White Hawks' direktør, Henrik Andersen.

»Det gjorde aftenen ekstra skøn, at vi havde et fantastisk publikum med til Herning. To gange blev spillerne kaldt ind. Det var næsten som at spille på hjemmebane. Nu slapper vi af i påsken, og så evaluerer vi sæsonen sammen med træner Peter Johansson og gør klar til den næste.«

For Danmarks mest vindende klub, Herning Blue Fox, har det været en nedtur på det seneste, selv om man ikke skal glemme, at rævene vandt både grundserien og pokalen.

Siden 2004 er det blot anden gang, at Herning Blue Fox slutter uden for medaljerækken.

Metal Ligaen, 2. bronzekamp

Herning Blue Fox-Frederikshavn White Hawks 2-2 (1-1, 1-0, 0-1)

Frederikshavn vinder bronze med samlet 5-4.