Hjulmands chef i angreb på mediernes fyringssnak

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kasper Hjulmand har nærmest fået den værst tænkelige start i Bundesliga-klubben Mainz.

På blot tre uger har Hjulmand set ambitiøse Mainz ryge ud af Europa League til de græske miniputter fra Asteras Tripolis, blive elimineret fra pokalturneringen af amatørholdet Chemnitz og senest søndag var Mainz sekunder fra at tabe i Bundesliga-premieren til nyoprykkede Paderborn. Et straffesparksmål i overtiden reddede dog 2-2 til Mainz og en lille smule arbejdsro til Kasper Hjulmand, der ellers har været i skudlinjen. Især de store tyske sportsmedier Kicker og Bild har skudt med skarpt efter Hjulmand og spekuleret i, at den danske træner allerede nu var fyringstruet. Men Mainz’ manager Christian Heidel er absolut ikke tilfreds med fyringssnakken.

I en snak med Allgemeine Zeitung dagen efter Paderborn-kampen raser han over spekulationerne.

- Jeg ved ikke, om man forventer mirakler, når en ny træner indfører nye ting på et hold. Jeg ved ikke, hvor den snak om fyring kommer fra. Man kigger bare på nogle resultater og konkluderer noget forhastet. Sandheden er, at vi har stor tålmodighed med Kasper, og vi tror på hans projekt. Han har god tid til at arbejde med holdet uden at bekymre sig om noget, siger Christian Heidel.

Hos lokalavisen Allgemeine Zeitung minder sportsredaktør Ulrich Gereke også om, at forgængerne Jürgen Klopp – nu Dortmund-træner - og Thomas Tuschel fik begge en svær start i deres tid i Mainz.

- Klopp havde en svær begyndelsen i Mainz og led også nogle ydmygende pokalnederlag. I 2011 tabte Tuschel 10 ud af de første 12 kampe, uden han blev fyret. Mainz er en klub, der går meget op i stabilitet, og man fyrer ikke bare trænere, uden at de har fået chancen. Mit indtryk er, at Kasper Hjulmand har lang snor i Mainz, men selvfølgelig er der altid risiko for fyring, hvis de dårlige resultater fortsætter, forklarer Ulrich Gereke.

Mainz arbejder også på at hente nogle forstærkninger i de sidste dage af transfervinduet, men det bliver ikke FC Nordsjællands Uffe Bech, som man ellers forsøgte at hente. Prisen var for høj, og Hjulmand ønsker ikke at presse sin tidligere arbejdsgiver i en forhandlingssituation.

- Vi kigger på forskellige muligheder, men det holder vi internt. Vi ønsker at give Kasper og hans team de bedste arbejdsbetingelser, forklarer manager Christian Heidel.

Mainz møder i weekenden Hannover 96 i første hjemmekamp i Bundesliga-sæsonen.