Hjulmand hylder FCK's suveræne mesterhold

Kasper Hjulmand er imponeret over FC Københavns sæson. Han føler dog, at FCN var bedre fredag i Farum.

Farum. I flere måneder har det så godt som stået klart, at FC København ville vinde det danske mesterskab.

DM-titlen kom i hus fredag aften med 1-1 i Farum mod FC Nordsjælland, og hjemmeholdets cheftræner er imponeret over gæsternes suveræne sæson, der indtil videre ikke har budt på nederlag mod et dansk hold.

- Man må sige, at det er et af de mest suveræne mesterskaber længe. Det er superstærkt gået af FCK.

- Man kan altid sige, at de har stærkere spillere, 5 A-landsholdsspillere på bænken og alle de her ting, men de skal stadig sættes ordentligt sammen og trækkes igennem en hel sæson.

- De har lavet et super stykke arbejde omkring holdet, og det skal de have stor kredit for. Jeg har stor respekt for den måde, de har præsteret i sæsonen, siger Hjulmand.

Han har selv ladet sig inspirere af den afklarethed, som FCK har haft i sit spil. Det vil han gerne kopiere på sin egen måde i FC Nordsjælland.

- De har en afklaret kultur, og det har været en inspiration for os, selv om vi har en anden kultur her. Deres spillere er aldrig i tvivl om, hvilken retning de skal løbe, og hvad de skal gøre.

- Det er et godt lederskab og trænerarbejde. De har spillet over 50 kampe og kun tabt to gange, og det er svært at gøre bedre som dansk klub, siger Hjulmand.

Hans mandskab var ellers tæt på at spolere mesterskabsfesten fredag aften, men Andreas Cornelius udlignede Marcus Ingvartsens føringsmål.

Det var samtidig tredje gang i sæsonen, at FC Nordsjælland snuppede point fra FCK, hvilket ingen andre hold har kunnet præstere i denne sæson.

Trods FCK's status som suveræne har FC Nordsjælland kvaliteterne til at slå dem, siger Hjulmand.

- Jeg tror, at vi står godt til dem. Jeg synes også, at vi var bedre i dag. Det er første gang, at vi har kreeret så mange chancer mod dem og de har kreeret så få mod os. De havde skud udefra, men de kom ikke tæt på os.

- Så jeg synes, at vi spillede rigtig godt, og det er ærgerligt, at vi ikke vandt. Vi fik dem til at gøre nogle ting, som de ikke bryder sig om. Når vi bryder deres zonespil, så har de det ikke så godt, siger Kasper Hjulmand.

I 2012 førte han FC Nordsjælland til mesterskabet foran FC København. Siden har FCK vundet tre ud af fem DM-titler.

/ritzau/