Hjulmand har unge spillere under lup i foråret

Kasper Hjulmand vil bruge foråret på at få svar på de mange unge spilleres holdbarhed i Superligaen.

Læs mere
Fold sammen

FC Nordsjælland blev kort før jul overtaget af en engelsk investorgruppe, der med det samme genindsatte Kasper Hjulmand som cheftræner i klubben.

Hjulmand og de nye investorer har startet et nyt projekt, som i endnu højere grad er baseret på udviklingen af talenter, og det har i høj grad kunnet ses i forårets Superligakampe.

Her har FC Nordsjælland, der er fri af nedrykning og ikke kan nå meget i tabellen, fokuseret meget på at give unge spillere chancen, så man står bedst muligt rustet til at træffe fremtidsbeslutninger om truppen til sommer.

- Vi skal bruge det her forår på at se spillere an. Jeg har allerede set mange, men vi kommer til at se endnu flere i maj, hvor vi skal spille syv kampe på 28 dage, siger Kasper Hjulmand.

- Men når det er sagt, så er det stadig vigtigt for os at vinde kampene, for vi vil slutte så højt som muligt i tabellen.

En af de spillere, der er blevet set an i foråret er den 18-årige stopper Andreas Skovgaard. Han har vist sig så holdbar, at FC Nordsjælland har forlænget kontrakten med ham.

- Skovgaard har givet os et rigtig godt svar. Vi kunne godt have taget en midtstopper ind i vinter, men i stedet har vi ladet Skovgaard spille, og han har givet et svar. Han kan godt spille på det her niveau, siger Hjulmand.

- Vi har også fået svar på, at Emre Mor også er god nok til at spille. Vi har fået svar på, at vores midtbanetrekant kan fungere, og især Stanislav Lobotka har taget gode skridt der.

Hjulmand er meget tilfreds med, at hans unge hold har vist sig at stå distancen i Superligaen.

- Der kommer stille og roligt nogle svar, og vi har set, at vi med syv-otte U-spillere har mulighed for at spille med i Superligaen.

- Så er spørgsmålet så, hvor meget der skal til, før vi får lagt så meget på, at vi kan begynde at vinde endnu flere kampe, siger Hjulmand.

FC Nordsjælland er nummer ni i Superligaen med 30 point efter 24 kampe.

/ritzau/