Hjulmand endelig fri af Mainz

Kasper Hjulmand kan efter et tvunget halvt år i Mainz nu endelig vende næsen mod Danmark og måske muligheden for et endnu mere spændende job som Danmarks nye landsholdstræner. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere træner Kasper Hjulmand har i et halvt år været tvunget til at bo i Mainz, da han har været på kontrakt med klubben.

Nu kan han endelig vende næsen hjemad mod Danmark, familien og måske et nyt spændende træner-job. Hjulmand er nemlig flere gange blevet nævnt som en af kandidaterne til jobbet som Danmarks nye landstræner.

Hjulmand fortæller i et interview med Ekstra Bladet, at han nu er blevet løst fra sin kontrakt pr. 1. oktober og dermed igen kan komme i arbejde efter kontraktstriden med Mainz.

Hjulmand blev fyret som Mainz-træner d. 17. februar i år oven på blot én sejr i de seneste 13 kampe. Men selvom han nu har været et stykke tid uden for fodboldverden, har der ikke manglet tilbud.

»Jeg er positiv overrasket. Man kan som dansk træner, der rejser til Bundesligaen, ikke forvente at få mange tilbud. Men jeg er privilegeret, fordi der faktisk har været mange muligheder. Jeg har været tvunget til at afvise, hvad der er kommet, fordi min situation ikke var afklaret. Men nu er jeg åben for det, der dukker op,« siger Kasper Hjulmand til Ekstra Bladet.

Mulig kandidat som landstræner

Om cirka ti måneder får Danmark en ny landstræner, og der er Kasper Hjulmand blevet nævnt som en af kandidaterne. Han vil dog ikke selv komme nærmere ind på, om han er i dialog med DBU, men kan dog alligevel ikke helt dy sig for at komme med en kommentar.

»Jeg er meget beæret over, at mit navn er sat i forbindelse med jobbet. uanset hvilket job du taler om, så er et job som landstræner for dit eget land det største job, du kan få. Som landstræner repræsenterer du folket,« siger Hjulmand.

BT har talt med Peter Rudbæk, leder af DBUs træneruddannelse, om Kasper Hjulmands mulige kandidatur til landstrænerposten efter løsrivelsen fra Mainz.

Rudbæk er med i ansættelsesudvalget, der skal pege på Morten Olsens afløser.

»Det er da glædeligt for ham, men det ændrer ikke noget for os lige nu og her,« siger Rudbæk kort til BT om Hjulmands nye situation.