Hjemvendt helts totale triumf: Atletico vandt kampen om Madrid

Fernando Torres fejrer sit andet mål mod Real Madrid
Læs mere
Fold sammen

Fernando Torres skabte folkefest i den røde del af Madrid, da han kort før nytår returnerede til hjerteklubben Atletico Madrid. Torsdag aften betalte han tilbage på fornemste vis, da han med to scoringer sendte ærkerivalen Real Madrid ud af den spanske pokalturnering og Atletico i kvartfinalen. Her venter med al sandsynlighed FC Barcelona.

Det var en opvisning i disciplinen at komme hurtigt ud af starthullerne og et studie i katastrofalt forsvarsspil. Med Atletico-offensiven bag førstnævnte og en sejlende Real-defensiv som signatur på sidstnævnte.

Bare et minut efter bolden var givet op, lå bolden bag Real-keeper Keylor Navas. Pepe halsede efter, da franske Antoine Griezmann stak af og sendte bolden på tværs til Fernando Torres, hvis kyniske afslutning gav flashbacks til storhedstiden i midten af 00'erne, hvor spanieren var en af Europas mest lovende afsluttere.

Med Torres' scoring var Real Madrid tvunget frem, efter det omvendte opgør på Vicente Calderon sluttede 2-0 til Atletico. Sergio Ramos fik udlignet efter tyve minutter, hvilket dog ikke fjerner helhedsindtrykket af en forfærdelig indsats af den spanske landsholdsforsvarer, der gav sig selv og sine holdkammerater en modbydelig mavepuster efter pausen.

En håbløs tværaflevering blev fanget af Griezmann, der som ved 0-1-scoringen sendte Torres af sted. Og så stod det 1-2 40 sekunder inde i anden halvleg.

To mål af den fortabte søn, angriberen der i fire år i Chelsea måtte sluge så mange skuffelser. El Niño (knægten) har startet genopblomstringen i den klub, han brød igennem i som ungdomsspiller.

For Cristiano Ronaldo var kampen den første efter hæderen som verdens bedste fodboldspiller i 2014. Heller ikke han leverede, hvad man kunne forvente. Et enkelt mål blev det dog til, da han headede et indlæg fra Gareth Bale i kassen. Ronaldos sæsonmål nummer 34...