Hjemmebanefort skal skaffe Skjern DM-finaleplads

Skjern har været sæsonens bedste hjemmehold, hvilket er et godt rygstød før semifinalerne mod Ribe-Esbjerg.

DM-guld i 1999 og sølv i 2003 og 2015. Sådan lyder de fornemste bedrifter af Skjern Håndbold i herrernes liga.

Nu sigter klubben efter endnu en DM-finale, og muligheden er bestemt til stede inden semifinalerne mod Ribe-Esbjerg.

Ikke mindst fordi Skjern kan læne sig op ad en fornem hjemmebanestatistik i sæsonen, hvor ingen klub har været bedre i egen hal.

Klubben har fået 27 point i 16 hjemmekampe, hvilket er det højeste antal i herreligaen i denne sæson.

- Vi har fået opbygget en solid base i Skjern Bank Arena, hvor udeholdet oftest går tomhændet derfra, siger Skjerns landsholdsspiller Kasper Søndergaard til klubbens hjemmeside.

Torsdag aften kommer Ribe-Esbjerg på besøg her i den første DM-semifinale.

- Det betyder utrolig meget at have en hjemmebane, hvor man ni ud af ti gange gør rent bord. Det må vi i høj grad tilskrive vores hjemmepublikum, som har været exceptionelt gode på lægterne i år.

- Specielt i modgang har de hjulpet os tilbage i kampene. De kan blive afgørende, for hvem der trækker det længste strå, siger Kasper Søndergaard.

Skjern har blandt andet vundet de seneste seks kampe på hjemmebane og har dermed et godt rygstød inden slutspillets afgørende fase.

- Vi føler os rigtig godt hjemme i Skjern Bank Arena, hvor vi har leveret på et konstant højt niveau igennem hele sæsonen.

- Vores resultater aftvinger respekt - og det har modstanderne måske fået mere i denne sæson end førhen, vurderer Søndergaard.

Torsdagens semifinale begynder klokken 20.30. Onsdag vandt Aalborg Håndbold 28-26 over Bjerringbro-Silkeborg i den anden semifinales første opgør.

Semifinalerne afvikles som bedst af tre kampe, hvor det højst rangerede hold fra grundspillet har hjemmebane i første kamp og i eventuelt tredje og afgørende kamp. I disse tilfælde Skjern og Aalborg.

/ritzau/