Hjemmebanefavorit støder Anders Thomsen af speedwaytronen

Rasmus Jensen kender slaggerne i Holsted som sin egen bukselomme, og det udnyttede han til at tage DM-guld.

Rasmus Jensen med gul hjelm var rigtig stærkt kørende onsdag aften i Holsted. Sportxpress/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Holsted. Rasmus Jensen er ny dansk mester i speedway efter en suveræn indsats.

Onsdag aften henviste han den dobbelte danmarksmester Anders Thomsen til andenpladsen, da landets bedste speedwaykørere dystede om DM-hæder i Holsted.

Brødrene Kenneth og Lasse Bjerre tog sig af henholdsvis tredje- og fjerdepladsen.

Anders Thomsen kørte godt nok først over stregen i finalen, men fordi det er pointantal, der afgør, hvem der tager guldet, vandt Rasmus Jensen.

Med de to point han fik i finalen, endte Rasmus Jensen på 17 point ud af 18 mulige, mens Anders Thomsen måtte nøjes med 16.

28-årige Rasmus Jensen var blandt favoritterne, fordi DM blev afviklet på hans hjemmebane, hvor han til daglig tørner ud for Holsted Tigers.

Anders Thomsen, der har vundet DM de seneste to gange, var tvivlsom op til DM, fordi han i en match i den danske liga i sidste uge pådrog sig en hjernerystelse.

Efter en drabelig kamp med Mikkel Michelsen om at komme ind i første sving, kørte han i væggen og måtte fragtes til sygehuset i en ambulance.

Men han nåede altså at komme på højkant, så kan kunne køre sig til DM-sølv.

Allerede i aftenens indledende heats var det tydeligt, hvor pilen pegede hen. Rasmus Jensen var stærkeste mand og støvsugede alle de point, han kunne komme i nærheden af.

Han vandt alle sine fem heats og var dermed stensikker deltager i finalen.

Anders Thomsen og Kenneth Bjerre fulgte rigtig godt med. De hentede hver tre heatsejre og to andenpladser og fik dermed 13 ud af 15 point.

Kenneth Bjerres lillebror, Lasse Bjerre, snuppede den sidste finaleplads med ni point.

Leon Madsen, som er Danmarks mest profilerede speedwaykører, kom galt afsted i første heat og trak sig derefter fra ræset.

Mikkel Michelsen, der ligesom Anders Thomsen og Leon Madsen gør sig på første klasse i VM-serien, var ikke til start ved DM.

/ritzau/