Hjalte mangler ti procent

26-årige Hjalte Bo Nørregaard har ligesom resten af løvekammeraterne fået en sløv start på SAS Liga-sæsonen. Midtbanespilleren vurderer, at han er ti procent under det niveau, der var med til at spille mesterskabet i FCK-hus i foråret.

Oscar Wendt og Hjalte Bo Nørregaard strækker ud efter gårsdagens træning, der var den sidste før superligakampen mod Viborg i Parken i dag. Det ser ud til, at Wendt spiller venstre back i stedet for Niclas Jensen. Foto: Erik Refner Fold sammen
Læs mere

Ælle, bælle mig fortælle. Det er ikke umiddelbart til at gætte, hvilken midtbaneformation FC København-træner Ståle Solbakken foretrækker i eftermiddag, når Viborg kigger forbi til tredje spillerunde i SAS Ligaen.

I sæsonpremieren tog Rasmus Würtz og William Kvist sig af de centrale pladser, mens Hjalte Bo Nørregaard og førnævnte Würtz dannede solidt om end angrebsfattigt makkerskab i onsdagskampen oppe i Aalborg.

Mulighederne er altså i klart flertal ikke mindst når selv Michael Silberbauer og Atiba Hutchinson prøves lidt af under fredagstræningen.

»Ståle har mange alternativer, og det gør han brug af. Det giver også fleksibilitet,« siger Hjalte Bo Nørregaard, der startede på B-holdet men sluttede som aktør i den formodede holdopstilling med grønne træningsveste på.

26-årige Nørregaard erkender nu blankt, at han ikke er i topform. Ligesom den tidligere udlandsprofessionelle i hollandske Heerenveen svarer »helt sikkert« på en kommentar gående på midtbanens momentvise manglende offensive formåen.

»Det var svært mod AaB, for de ville ikke meget fremadrettet. De stod og ventede på at lave kontraangreb, hvilket ikke gav meget spillerum inde centralt,« forklarer Hjalte Bo Nørregaard.

Mangler det sidste
»Jeg mangler fem-ti procent,« lyder det, når talen atter falder på den ikke-eksisterende supertilstand.

»Jeg ved ikke, hvad grunden er. Men jeg er ikke kommet i gear i forhold til foråret. Jeg har diskuteret det meget med mig selv og træneren men har ikke fundet årsagen. Jeg arbejder dog stenhårdt, så mon ikke der sker noget snarest,« siger Hjalte Bo Nørregaard, der ifølge ham selv ikke er den eneste, som er kommet haltende ud af startblokken: »Holdet har været uden rytme i enkelte perioder. Vi skal have lidt mere flow, være agressive og vinde boldene højere oppe på banen. Og score nogle mål. Jeg er sikker på, det lykkes mod Viborg. For det går da fremad med de nye spillere, de er dygtige og falder hurtigt til. Viborg har fået en hård sæsonstart, og de kommer vel til Parken med alt og vinde, intet at tabe. Det er op til os at skabe kampen,« siger Hjalte Bo Nørregaard.

Selve Linderoth-faktoren får ikke Hjalte Bo Nørre­gaard til at ryste i bukserne. For den tidligere anfører har ikke efterladt et hul, der ikke kan tildækkes af talent og nye kræfter.

»Jeg føler ikke, at min rolle er blevet ændret. Vi har et rimelig fladt hierarki i truppen og alle har det godt med hinanden. Linderoth var selvfølgelig en aggressiv type, der gik forrest, men det er op til flere andre at påtage sig den opgave,« siger Hjalte Bo Nørregaard, der måske, måske ikke boltrer sig i træner Ståle Solbakkens startformation mod Viborg.