Herrerne fandt formatet i Skjern

Efter flere skuffelser lover det pludselig godt for de danske herrer, der leverede en flot indsats mod de franske VM-favoritter.

Hans Lindberg blev topscorer i kampen. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

VM-formatet har været en efterlyst størrelse i dansk herrehåndbold. Nedtællingen til årets største begivenhed har haft karakter af nedtur, men at dømme efter testkampen mod Frankrig i aftes er det forsvundne format fundet i rette tid.

Helt rette tidspunkt, må man sige, eftersom VM-slutrunden i Tyskland begynder i næste uge.

I Skjern Bank Arena endte det sågar med bank til de franske VM-favoritter, der højest overraskende blev besejret 28-25 af et sprudlende dansk mandskab.

»Frankrig har 16 profiler. Du kan godt lægge taktik mod dem, men så sætter de bare nogle andre ind,« konstaterede Ulrik Wilbek ellers inden kampen.

Landstræneren har tidligere - som flere andre - udråbt franskmændene til at være noget i retning af de »absolutte VM-favoritter«, men når man nu ikke kan lægge taktik mod dem, kan man jo bare spille dem ud af banen.

Måske ikke helt, hvad danskerne gjorde i første halvlegs sidste kvarter, men flot var det. Et flydende angrebsspil blev krydret med solidt forsvar, og oven over alle optrådte Peter Henriksen som mirakelmand i målet. Med en spektakulær dobbeltredning som det ypperste på repertoiret.

I de 15 minutter så alt rosenrødt ud, hvilket det såmænd også kom til i slutfasen.

De »absolutte favoritter« blev på det nærmeste reduceret til statister, da alt gik op i den berømte enhed, hvor alt lykkedes og danskerne gik fra 7-9 til 12-9.

Men allerede inden pausen havde man fået et indtryk af, hvor skrøbeligt det kan være. Et enkelt boldtab og et Joachim Boldsen-forsøg som blev afværget af den franske keeper. Mere skulle der ikke til før gæsterne var ved at få kontakt, men så luftede Henriksen storspillet endnu en gang.

Det var næsten for godt til at være sandt, hvilket det også skulle vise sig at være, men selvom de franske favoritter, anført af topscorer Nikola Karabatic, ikke alene indhentede, men også kom foran, lykkedes det atter danskerne at finde drømmespillet frem.

Mesterligt hjulpet på vej af den anden rød-hvide keeper Kasper Hvidt.

Hele ti danske spillere kom på måltavlen. Blandt disse fløjen Hans Lindberg, der kom med på et af de yderste mandater, men som nettede fem gange.

Den lokale dreng Lars Møller Madsen, der var indkaldt som erstatning for lettere skadede Bo Spellerberg, markerede sig med fire.

Absolut sidste VM-test i aften mod Frankrig i Horsens.