Her kommer smerten, junior

Floyd Mayweather jr. så sin far blive skudt og sin mor tage stoffer. I aften venter hans livs værste fysiske smerte, spår eksperter om VM-braget mod den engelske is-syl Ricky Hatton.

I nat kan Floyd »Pretty Boy« Mayweather og Ricky »The Hitman« Hatton endelig afregne kontant efter måneders indbyrdes provokationer. Kampen i Las Vegas afslutter et forryggende bokseefterår. Fold sammen
Læs mere
Foto: Steve Marcus/Reuters

»Min mor siger, min far brugte mig som skjold for at undgå at blive skudt.«

Floyd Mayweathers opvækst var et mareridt.

Et mareridt i Grand Rapids, Michigan, USA, hvor luften er farligt dårlig, indkomsten langt under gennemsnittet, og risikoen for at blive offer for en voldelig forbrydelse fire gange så høj som generelt.

Et mareridt, som den lille Floyd måtte forsøge at bearbejde på et værelse, han skulle dele med fire søskende, og i et hjem, der ofte var uden strøm og hvor han kunne se sin mor tage stoffer.

I verdens bedste bokser banker arrene bag det uplettede ydre - det direkte resultat af den tillærte, sublime evne til at holde sig på afstand af øretæver i ringen.

Med engelske Ricky Hatton er det en anden sag.

Den rødhårede, ubesejrede englænder bærer sin lidelse udenpå.

Hans næseben er hamret fladt og fortæller sammen med de røde ar omkring øjnene historien om en slagsbror. En slagsbror, der tager smerte for at give smerte og i sine næver bærer en syl, som kan punktere Floyd Mayweathers krop for første gang i karrieren. En syl han igen og igen jager ind i sine modstanderes maveregion, til deres system sætter ud.

»Uuuha, jeg er aldrig blevet ramt så hårdt. Han slår pænt hårdt til hovedet, men til kroppen slår han satme hårdt. Og de sidder godt. Og det er altså svært at komme sig over kropsstød, når de rammer,« husker Dennis Holbæk om de maveprygl, han fik af Hatton i knockout-nederlaget i foråret 2004.

I nat får Mayweather lov at smage dem, når den ubesejrede tonser og den ubesejrede virtuos mødes i MGM Grand, Las Vegas - ikke så langt fra Mayweathers nuværende hjem i det skarpt bevogtede rigmandsområde Spanish Hills, hvor han ofte har 30.000 dollars i kontanter liggende på køkkenbordet. Et hjem så uendeligt langt fra Grand Rapids, hvor Mayweather senest blev arret og fandt sin benzin.

Pusher-far skudt af onkel
»Min mor var på stoffer, og min far var pusher, og han blev skudt for øjnene af mig. Min mors bror skød ham. Mig og min far legede foran huset, og min far tog mig op (da hans onkel Tony nærmede sig med en pistol i hånden, red.). Min far sagde: »Dette er alt, jeg har i verden, min søn, så hvis du vil slå mig ihjel, så skyd.« Min mor siger, han brugte mig som skjold for at undgå at blive skudt. Alligevel blev han skudt i benet. Han troede, han var sprunget tilbage, men da han prøvede at rejse sig, faldt han. Han kiggede ned ad sig selv, og han havde et hul i benet,« fortæller Floyd Mayweather jr..

Hans far, også bokser, overlevede og hjalp jr. på vej med boksekarrieren, altså pånær da faren måtte afsone fem og et halvt års fængsel for kokainhandel. Deres forhold er i dag anstrengt, og onklen Roger Mayweather - som i øvrigt har fået en dom for overfald på sin lille søns bedstemor - står nu som ansvarlig træner for Floyd jr.

Indbyder til øretæver
Det er lykkedes duoen at opnå ubestridte verdensherredømme via koreograferet kynisme, flydende bevægelser og knaldhurtige hænder i ringen. Og fulgt af en for mange ekstremt irriterende attitude uden for.

Som da OL-bronzevinderen fra 1996 for nylig udskreg sig til at være bedre end Muhammad Ali og troppede op til pressemødet med den inkarnede Manchester City-fan Ricky Hatton iført Manchester United-trøje og -kasket.

Det fik Hatton til at koge helt over med så yderst explicitte beskyldninger om homo-tendenser hos Mayweather, at Sky Sports’ kommentator måtte overdøve Hatton med en uforbeholden undskyldning til seerne, som fulgte live-transmissionen.

I nat vil Hatton så lægge den fysiske afregning oven i.

»Mit hoved eksploderer, før jeg holder op med at jage ham. Det bliver et slagsmål. Jeg vil lave det til et slagsmål,« siger Ricky Hatton.

»Hatton sætter konstant sine modstandere under pres. Og dem, som står lige foran dig hele tiden. er de mest ubehagelige typer. Mayweather kan ellers nok flytte sig, men jeg tror heller ikke, at han kan lide det. Hvis nogen kan gøre noget ved Mayweather, så er det Hatton,« siger Dennis Holbæk.

Superstar tror på Hatton
Han får opbakning fra topbokseren Bernard Hopkins.

»Hatton kommer til at slå mere, end Mayweather nogensinde har gjort. Den mest arbejdsomme og agressive bokser vinder«, siger Hopkins, der tipper pointsejr til Hatton.

Hvis det altså ikke går Mayweather, som det gik José Luis Castillo (som Mayweather to gange slog på point), da Castillo mødte Hatton i juni. I fjerde omgang stak Hatton ham med sin is-syl af en venstrenæve.

»Klak,« sagde Castillos ribben.

Efter et par skridt og to sekunder var beskeden nået fra de smadrede indvolde til hjernen. Mexicanerens venstreben satte ud, og han spjættede i gulvet med et suk og sad så der med det ene knæ i kanvassen og smerten skrevet i ansigtet lige så tydeligt som et ar fra en kædesav.

Mange fans håber det samme sker for Mayweather, der har været verdensmester i fem vægtklasser og storfascinerer som bokser. Men som får så mange fjender som menneske. Helt uberettiget, mener han selv.

»Ser du, folk kender ikke min historie eller hvordan jeg har det indeni. Jeg kæmpede for at hive min familie op af hullet. Folk siger: »Den knægt er flabet. Den knægt er arrogant« Men alt, jeg gør, er at dedikere mig fuldstændig til mit arbejde,« siger han.

»Dét, der virkelig fik mig til at arbejde hårdt, var at se min mor arbejde på et plejehjem. Hun var nødt til at vaske de gamle, og hun kæmpede med det hele tiden, fordi hun havde dårlig ryg. Men at min mor var på stoffer, gjorde meget ondt. Det var for meget at se hende sådan. En dag var jeg på vej til high-school og sagde til mig selv: »Jeg kan ikke klare det her mere. Jeg er nødt til at virkelig at dedikere mig til boksning, så jeg kan hive min mor og min familie ud af denne situation,« siger han.

Det har dog ikke lagt en dæmper på internet-hadegrupper, f.eks den med titlen »I hope Ricky Hatton gives Floyd Mayweather a fuckin good hiding«. I går formiddag talte den 121.790 medlemmer. I løbet af et døgn havde 15.000 meldt sig ind.

Se kampen på RTL kl. 04.30