Her er pokerspillet om Højbjerg

Læs mere
Fold sammen

Pierre-Emile Højbjergs fremtid er blevet det helt store samtaleemne i Tyskland.

Tirsdag morgen pryder han forsiden på den store tyske tabloidavis Bilds sportssite. Med overskriften: 'Bayern-poker um Höjbjerg'.

Den 19-årige danske Bayern München-spiller har længe ytret ønske om at lade sig udleje fra de tyske giganter i jagten på spilletid, og nu ser der endelig ud til at ske noget. Landsholdsspillerens agent, Søren Lerby, er i disse dage i München for at forhandle med sydtyskernes sportsdirektør Mathias Sammer. Det forventes, at danskeren forlænger sin kontrakt frem til 2018 og omgående lejes ud for at få værdifuld spilletid.

Indtil nu har både Søren Lerby og Bayern-ledelsen holdt kortene tæt på kroppen. De officielle udmeldinger er yderst sparsomme, men ifølge flere tyske medier - deriblandt Bild og Kicker - står to tyske bejlere øverst på dagsordenen. Bundesliga-klubberne Hannover 96 og FC Augsburg, som begge står klar med åbne arme til at modtage Pierre-Emile Højbjerg. Dermed ser kontakten til spanske Sevilla, der kort før nytår blev nævnt som det bedste bud, ud til at være kold.

Midtbanespilleren, som 13 gange var i aktion for de suveræne mestre før jul, indledte mandag træningen på Bayern Münchens træningsanlæg på Säbener Strasse. To dage inden træningen officielt starter i storklubben efter juleferien. At Pierre-Emile Højbjerg ikke allerede nu har fået fremtiden på plads skyldes ifølge de to toneangivende tyske sportsmedier Bild og Kicker, at cheftræner Josep Guardiola lige vil se de skadede midtbanespillere Thiago, Javi Martinez, David Alaba og Philipp Lahm an, når de starter træningen op. Bliver de - eller i hvert fald nogen af dem - klar til sæsonstart i slutningen af måneden, er vejen banet for Pierre-Emile Højbjerg. Det forventes, at kortene lægges på bordet i løbet af denne uge.

Pilen peger lige nu mod Bundesligaens nummer seks, Augsburg, og ligaens nummer otte, Hannover 96. Med knap 70 kilometer til Augsburg vil Pierre-Emile Højbjerg med en lejeaftale til sæsonoverraskelsen kunne blive boende i München.