Her er de største nederlag i VM-historien

Selv om Brasiliens semifinalenederlag på 1-7 må gøre ondt på værtsnationen, er det langt fra det største i VM-historien.

Ungarns Nyilasi Tibor header til bolden i rekordkampen mod El Salvador i 1982, der endte 10-1 til Ungarn. Fold sammen
Læs mere
Foto: NF
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tyske 7-1 sejr over Brasilien er fodboldhistoriens største semifinale-sejr - og naturligvis også det største semifinale-nederlag nogensinde, men som en (uhyre ringe) trøst for brasilianerne er det trods alt ikke det største VM-nederlag nogensinde. Det er ikke engang i Top 10, og Brasilien må glæde sig over, at der findes lande som El Salvador, Zaire, Sydkorea, Bolivia og Cuba.

1. Historiens største VM-sejr stod Ungarn for i 1982, da magyarerne besejrede El Salvador med hele 10-1. Det vildeste er måske, at Ungarn alligevel ikke gik videre fra gruppespillet.

2. Ungarn står såmænd også for den næststørste sejr nogensinde, da de med Puskas på holdet i 1954 besejrede Sydkorea med 9-0 for senere at gå i finalen og tabe med 2-3 til Vesttyskland.

3. I 1974 besejrede Jugoslavien Zaire med 9-0 og tangerede dermed Ungarns rekord fra 20 år forinden. Zaires landshold viste en markant mangel på fodboldforståelse, da en af spillerne stormede ud af muren og sparkede en frisparksbold væk, inden den var blevet sat i spil. Det gjorde Brasilien trods alt ikke tirsdag i Belo Horizonte.

4. Sverige blev det første land til at vinde med 8-0, da de i 1950 besejrede Cuba i kvartfinalen. Det er det største nederlag nogensinde i knockout-fasen.

5. 12 år senere, i 1950, var Uruguay ved VM i Brasilien, som de senere vandt, hårde mod deres naboer, da de besejrede Bolivia med lammende 8-0.

6. Tirsdag aften blev Miroslav Klose historiens mest scorende VM-spiller, da han scorede sit 16-VM-mål. Helt tilbage i 2002 scorede han en god del af dem, da han lavede hattrick i Tysklands 8-0 sejr over Saudi Arabien.

7. I 1954 vandt Tyrkiet 7-0 over Sydkorea, der deltog ved deres første VM nogensinde.

8. Samme år, i 1954, besejrede de forsvarende verdensmestre fra Uruguay Skotland med 7-0.

9. I 1974 vandt Polen med 7-0 over Haiti på blandt andet to mål af Grzegorz Lato, der senere blev turneringens topscorer med syv mål.

10. Efter at have spillet 0-0 i den første kamp mod Elfenbenskysten, stemplede Portugal ind i turneringen i 2010 og vandt med 7-0 over Nordkorea.