Her er Danmarks trup til VM i håndbold

Foto: Claus Fisker.
Læs mere
Fold sammen

Det mandlige danske håndboldlandshold er i øjeblikket i gang med de sidste forberedelser frem mod VM-slutrunden i Qatar, der begynder 15. januar. Søndag har landstræner Gudmundur Gudmundsson så sat navn på de spillere, der rejser med til ørkenstaten.

Og islændingen har faktisk kun sorteret en enkelt spiller fra i forhold til den trup, der de seneste dage har pudset formen af mod Island og Slovenien. Tårnhøje Nikolaj Markussen trak sorteper.

Det betyder samtidig, at Danmark rejser til VM med 17 spillere - kun 16 af disse må dog være skrevet ind til slutrunden på samme tid. Det betyder altså, at der blandt de udvalgte er én, der skal agere reserve, men altså får mulighed for at blive skiftet ind i turneringen.

»Vi har valgt at tage af sted med 17 mand, og det betyder i forhold til den nuværende trup, at Nikolaj Markussen bliver hjemme i Danmark, hvor han som reserve vil holde sig klar, hvis der skulle bliver behov for det,« siger Gudmundur Gudmundsson og uddyber:

»Vi råder over rigtigt mange dygtige spillere, og det er bestemt ikke noget let valg at træffe, når en spiller skal sies fra.«

VM-truppen ser ud som følger:

Målmænd:

Niklas Landin

Jannick Green

Fløje:

Hans Lindberg

Lasse Svan

Anders Eggert

Casper U. Mortensen

Stregspillere:

Henrik Toft Hansen

René Toft Hansen

Jesper Nøddesbo

Bagspillere:

Kasper Søndergaard

Mads Christiansen

Mads Mensah Larsen

Rasmus Lauge Schmidt

Mikkel Hansen

Michael Damgaard

Henrik Møllgaard

Bo Spellerberg

Danmark senere søndag sin sidste testkamp mod Sverige.