'Her er Brasiliens 'fordel' ved Neymars skade'

Neymar kommer ikke til at spille mere ved dette VM, efter han brækkede sin ryghvirvel i 2-1-sejren over Colombia.  Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med Neymar ude af VM synes Brasilien stærkt svækket før tirsdagens semifinale mod Tyskland. Men allerede inden Juan Zuniga med et højt knæløft brækkede ryghvirvlen på Barcelona-stjernen, så den tidligere Superliga-træner Henrik Jensen det danske naboland som det bedre hold. 

- Jeg synes, at Tyskland hele tiden har været favorit til at vinde semifinalen mod Brasilien, men det er klart, at de er blevet endnu større favoritter, nu hvor Neymar ikke er med, siger den tidligere Brøndby-træner og uddyber:

- Jeg ser Tyskland som det lidt bedre hold. De har også en rigtig god defensiv, og så har de Manuel Neuer i målet, der har stået rigtig, rigtig godt. Tyskland har klassespillere på alle positioner, mens Brasilien måske lige mangler lidt kvalitet - især holdmæssigt. Men de har hjemmebanen, og derfor er det en meget lige kamp, men var den spillet alle andre steder, havde Tyskland været storfavoritter.   Henrik Jensen regner med, at vi nu skal se en anden spillestil hos Brasiliens landstræner, Luiz Felipe Scolari. Hvor Brasilien hidtil har spillet efter at bringe bolden op til Neymar, må man nu tænke væk fra den individuelle spillestil og gå mere efter en holdpræstation, mener Henrik Jensen.

- Man kan sige, at Brasilien måske mere kommer til at fungere som et hold, når de ikke har Neymar med. Det kan man håbe på. Der kan fordelen være, hvis man overhovedet kan sige, at der er en fordel ved, at Neymar ikke er med. Når de store spillere ikke er med, så kan det godt være, at man spiller lidt mere som et hold. Brasilien har det meget med, at man bare skal give bolden til Neymar, så skal han afgøre kampen. Nu skal de finde andre muligheder, lyder det fra Henrik Jensen.