Her er Bolts nye mål

Usain Bolt vil nu satse på 200 meter-distancen, hvor han vil forbedre sin egen verdensrekord. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Verdens hurtigste mand stillede op og vandt guld ved Commonwealth Games i Glasgow for Jamaica på 4x100 meter-stafetten. Men fremover vil Usain Bolt rette sit fokus mod nye mål.

Jamaicaneren, som har fået en stor del af sæsonen ødelagt af en skade, vil nu koncentrere sig om 200 meter-distancen. Den 27-årige sprinter tror på, at han kan forbedre sin egen verdensrekord på den halve omgang, så den kommer ned under 19 sekunder.

- Jeg har sagt, at jeg gerne vil løbe under 19 på 200 meter - det er et af mine største mål og en af mine største drømme, fastslog Bolt til BBC efter stafetsejren i Glasgow.

Bolt er dobbelt olympisk mester på både 100 meter, 200 meter og 4x100 meter. Han har bebudet, at han indstiller karrieren efter OL i Rio i 2016, men foreløbig er han altså stadig sulten efter mindst en ny rekord.

- Jeg synes, at jeg har gjort nok på 100 meter. Jeg ved godt, at folk gerne vil se mig løbe hurtigt på 100 meter, men jeg elsker 200 meter, og jeg vil gerne gøre noget særligt for mig selv, så derfor er mit hovedmål 200 meter.

- Rekorderne vil blive ved med at falde, man ved aldrig, hvem der bliver den næste, som dukker op og begynder at dominere.

Bolts egen verdensrekord på 200 meter lyder på 19,19 sekunder og er sat for fem år siden i Berlin.