Henrik Toft om sejr: Vi havde lært af bitter erfaring

Danmark kom godt i gang ved VM i håndbold, hvor det i første kamp blev til en 33-22-sejr over Argentina.

Den danske forsvars- og stregspiller Henrik Toft er godt tilfreds med, at det fredag lykkedes Danmark at nedlægge Argentina i de to landes første gruppekamp ved VM i håndbold.

Argentinerne har ellers tidligere drillet de danske håndboldherrer i slutrundesammenhæng.

- Vi har haft god tid til at forberede os på den her kamp, og vi havde lært af bitter erfaring, at Argentina er et godt hold, siger Henrik Toft til DR.

- Jeg er meget tilfreds med resultatet, og med at vi får brugt hele truppen, så vi også er klar til i morgen, lyder det fra Toft.

Efter en relativt tæt start på opgøret trak Danmark fra og kunne gå til pause med en føring på 17-11. I anden halvleg fortsatte det danske mandskab det fine spil, mens Argentina fik sværere ved at følge med.

- Vi fik løbet nogle gode kontraer og lavet nogle lette mål, og så slap Argentinas kræfter også op til sidst, siger Henrik Toft.

Op til Danmarks kamp var der en del postyr omkring René Toft, der ikke var med i opgøret mod Argentina.

Årsagen var, at Det Internationale Håndboldforbund, IHF, ikke havde godkendt hans albueskinne. Kort inden opgøret gav IHF dog dispensation til at spille med albuebeskytter i resten af VM-turneringen.

Der er dog det forbehold i IHF's dispensation, at René Toft Hansen kun får lov til at spille, hvis modstanderholdenes læger også godkender skinnen.

Og Henrik Toft erkender, at situationen med hans storebror har sat sit præg.

- Det har ikke været sjovt. Men nu håber jeg, at de andre hold godkender skinnen, så han kan være med så hurtigt som muligt, lyder det.

/ritzau/