Henrik Dalsgaard har svært ved at forstå FCM-kollaps

Henrik Dalsgaard forstår ikke, hvordan FC Midtjylland kunne sætte en 3-0-føring over styr i Lyngby.

FC Midtjylland førte 3-0 i Lyngby, men tabte pusten og måtte nøjes med 3-3. Claus Bech/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lyngby. De to halvlege var som nat og dag for FC Midtjylland, da midtjyderne fredag aften spillede 3-3 ude mod Lyngby efter at have ført 3-0 efter en halv time og 3-1 ved pausen.

Første halvleg var en af FCM's bedste i denne sæson, og anden halvleg var lige modsat.

Lyngby lagde et tungt pres i hele anden halvleg, og FC Midtjyllands Henrik Dalsgaard forstår ikke, hvordan midtjyderne kunne tillade hjemmeholdet at komme tilbage i kampen.

- Det er mig en gåde, hvordan vi på så kort tid kan glemme, hvordan vi skal spille fodbold.

- Vi ville ikke rigtig holde fast i bolden i anden halvleg, og det blev lidt for mange lange bolde med for meget mellemrum mellem os spillere.

- Hvis vi havde gjort tingene ordentlig, så havde vi ført 7-0 i første halvleg. Det er en meget blandet fornemmelse efter den her kamp, siger Dalsgaard.

FCM-træner Henrik Jensen har efter fyringen af Bo Henriksen stået i spidsen for midtjyderne, og heller ikke den midlertidige cheftræner forstår meget af kollapset i anden halvleg.

- Vi skal selvfølgelig kigge og analysere på, hvad der gik galt i anden halvleg, for det er selvfølgelig ikke i orden at være foran 3-0 og så få et kryds.

- Det handler om, at vores modstandere var rigtig gode i anden halvleg. De forcerede mere og mere, og de bragte flere og flere folk frem. Det havde vi svært ved at håndtere, det må vi bare erkende.

- Straffesparket var selvfølgelig en bet for os, for det var ikke sådan, at de vadede chancer inden da. Efter 2-3-målet havde vi det hårdt, og så fik de et ærgerligt mål efter et et indkast.

- Der var mange ting, der var rigtig gode de første 40 minutter, men så fik de en scoring ud af ingenting, og så præsterede vi bare ikke godt nok i anden halvleg. Som kollektiv var vi bare for dårlige.

- Vi spillede nogle rigtig, rigtig gode minutter i første halvleg, hvor vi var helt oppe at ramme vores maksimale niveau. Vi skabte chancer, vi var i kontrol på bolden, og vi forsvarede os godt, siger FCM-træneren.

Det ene point betyder, at FC Midtjylland nu kun har fem point efter de første fire spillerunder i Superligaen.

/ritzau/