Hemmelig skade hæmmer dansk ishockeyforward inden VM

Nicklas Jensen har i flere måneder været plaget af en skade, men vil ikke uddybe, hvad det handler om.

Nicklas Jensen fik comeback i testkampen mod Østrig i søndags, hvor han scorede Danmarks første mål i 3-1-sejren. Alexander Forst/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

For ishockeylandsholdets farlige forward Nicklas Jensen er det endt som et kapløb med tiden at blive klar til VM i Slovakiet, der for Danmarks vedkommende begynder lørdag.

Målskytten fra Jokerit slæbte nemlig en skade med ind i VM-lejren, og derfor har han tilbragt en stor del af forberedelsesperioden uden for isen.

»Det var noget, jeg gik og døjede med i playoffkampene med Jokerit og faktisk også før det. Og derfra blev det egentlig bare værre og værre, men nu går det heldigvis fremad. Jeg håber det bedste,« siger Nicklas Jensen.

Som det er kutyme i ishockey, er han ikke meget for at uddybe, hvad skaden handler om. Men det står klart, at det er en såkaldt "lower-body injury", et udtryk, der dækker over skader fra hoften og ned.

I første omgang blev han kun meldt ude af den første testkamp mod Finland, men det viste sig at være en alt for optimistisk prognose.

Landsholdet nåede at spille seks testkampe i april uden forwarden, der har scoret 10 mål i 25 VM-kampe og er udset til en stor rolle i Slovakiet.

Forinden havde han holdt en måneds pause efter afslutningen på klubsæsonen i Finland.

»Jeg kan godt mærke, at jeg har siddet ude i to måneder. Men nu fik vi heldigvis trænet meget i sidste uge, hvor jeg var med fuldt ud«, siger Nicklas Jensen.

Han var på isen i søndagens 3-1-sejr over Østrig, hvor han fejrede comebacket ved at score det første af Danmarks mål.

Selv om han stadig mærker sin skade, melder han sig klar til at spille for fuld gas ved VM. Så må det briste eller bære.

»Ja, det gør jeg. Det er lidt svært. Går det, så går det, og det er jo gået fint.«

»Man ved aldrig, men jeg håber, at jeg kan køre igennem for fuld styrke. Jeg lægger ikke mine tanker i det. Det er, hvad det er, og jeg ved, skaden er der. Jeg prøver bare at være klar til første kamp«, siger Nicklas Jensen.

Danmark åbner VM mod Frankrig på lørdag.

/ritzau/