Helsingør-træner: Oprykningen kommer for tidligt

Spillerne er gode nok til Superligaen, men faciliteterne halter, siger Helsingør-træner Christian Lønstrup.

FC Helsingørs cheftræner Christian Lønstrup jubler, da Helsingør udligner til 2-2. Med 2-2 rykker Helsingør op i Superligaen og Viborg må en tur ned i 1. division. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bo Amstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Helsingør leverede søndag aften en stor overraskelse og rykkede op i Alka Superligaen ved at spille 2-2 i Viborg efter forlænget spilletid, men den dramatiske oprykning kom muligvis for tidligt for klubben.

Helsingørs cheftræner, Christian Lønstrup, mener, at klubben på mange fronter ikke er gearet til at spille i landets bedste fodboldrække.

»Det er i virkeligheden nok for tidligt, at vi rykker op nu. Klubben satsede på oprykning om tre-fire år, og der er mange ting i klubben, der slet ikke er klar til Superligaen,« siger Christian Lønstrup.

»Vores fundament er ret skrøbeligt, fordi vi slet ikke har regnet med at kunne komme i Superligaen. For et år siden havde jeg sagt, at en oprykning umuligt kunne lade sig gøre. Ingen har snakket om os i forhold til oprykning,« siger Christian Lønstrup.

Helsingør Stadion er ikke godkendt til Superligaen, og derfor skal klubben formentligt leje sig ind på et andet stadion til holdets hjemmekampe i næste sæson.

Derudover har Christian Lønstrup selv fået dispensation til at træne Helsingør i Superligaen, fordi han ikke har den fornødne trænerlicens.

Men selv om klubben ikke er klar til Superligaen udenfor banen, mener Christian Lønstrup, at holdet er stærkt nok rent sportsligt.

»Vi skal ikke ødelægge hele holdet, for vores kerne er stærk. Jeg har talentfulde spillere, som jeg nyder at træne hver dag,« siger Christian Lønstrup.

Den ordinære kamp i Viborg endte 1-1 og gik derfor i forlænget spilletid, da holdene også spillede 1-1 i onsdags.

I den forlængede spilletid bragte Mikkel Vestergaard Viborg foran, men efter 112 minutter udlignede André Riel og satte gang i Helsingør-festen.

Det er første gang nogensinde, at Helsingør er rykket op i Superligaen. Holdet kan nu gå på ferie inden ligaen starter om cirka halvanden måned.

/ritzau/