Helenius om dødsangst: Jeg havde brug for at komme ud med det

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det virkede som starten på et nyt kapitel for AaB-profilen Nicklas Helenius.

Torsdag talte han i et stort interview med tv3sport.dk ud om et mareridt det seneste år i England, som selv ikke de nuværende AaB-holdkammerater anede noget om. En voldsom bakterieinfektion ødelagde nærmest Helenius, og det førte både til afhængighed af sovepiller, angst for at dø af sygdommen og til sidst en slem depression.

Eneste udvej for Helenius var en retur til AaB på en lejeaftale. Det at komme ud med sin frygtelige oplevelse i England lignede altså den rigtige vej for Helenius, men dagen efter måtte han så finde sig vraget til startopstillingen mod Randers til fordel for unge Viktor Ahlmann.

Helenius kom ind i anden halvleg, da AaB desperat jagtede rytme i opspillet og skarphed i front, men han ramte ingenting på to ellers pæne muligheder.

Helenius kunne derfor gøre status efter kampen, hvor han først og fremmest følte det, som en tung sten var forsvundet fra kroppen efter sandheden om Villa-opholdet kom ud.

»Jeg havde brug for at komme ud med det, og det var en lettelse. Jeg har efter interviewet fået masser af god feedback fra holdkammerater og andre nære venner, der har sendt sms’er og så videre. Det har helt sikkert være dejligt at mærke den opbakning,« forklarede Helenius efter 0-0 kampen mod Randers.

Nicklas Helenius havde en bagtanke med først at komme med den fulde historie nu flere måneder efter skiftet tilbage til AaB på en lejeaftale.

»Jeg syntes, det skulle vente til, at jeg var så meget ovenpå igen, at det ikke bare lød som en dårlig undskyldning. Det var noget, der trykkede mig, og jeg havde brug for at komme ud med det, og timingen virkede rigtig for mig,« sagde Helenius om de alvorlige ting, han oplevede på egen krop det seneste år.

Han mener, at der er mange, der kæmper med depression, og han håber, at hans historie kan hjælpe andre i samme situation.

»Det er pissehårdt, og især når du står relativt alene i et andet land. Jeg ved, at der er mange andre, der har samme slags problemer. Jeg læste jo selv om det i Lars Christiansens (håndboldspiller, red.) bog, og han havde også været igennem det.«