Harmløse Sverige er pisket til at ændre sløj statistik

Sverige har ikke haft et skud inden for målrammen ved EM, men skal score mod Belgien for at komme videre.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND.
Læs mere
Fold sammen

180 minutters EM-fodbold, 0 skud inden for målrammen.

Statistikken kunne næsten ikke være mere begrædelig for det svenske fodboldlandshold forud for den sidste gruppekamp mod Belgien onsdag aften, hvor svenskerne er pisket til sejr for at komme videre i turneringen.

Sveriges hidtil eneste scoring ved EM var et irsk selvmål, og kritikken har været hård af den svenske offensiv, der har været aldeles harmløs og slet ikke har fået sat Zlatan Ibrahimovic i scene.

- Det er op til hele holdet at tage del i offensiven, siger angriberen Marcus Berg ifølge Reuters.

Han mener, at virkeligheden er mere nuanceret end statistikkerne, og at der har været overdrevet fokus på de manglende svenske skud inden for målrammen.

- Mod Irland havde vi nogle farlige afleveringer, og hvis vi havde fået en tå på bolden, havde der været mål.

- Set udefra er det meget sorthvidt, men for os er det også lidt gråt. Jeg er dog klar også, at det er blevet et tema, siger Berg.

Det er primært Zlatan Ibrahimovic, der har måttet lægge ryg til kritik - specielt internationalt.

Manden, der lavede 38 ligamål for Paris Saint-Germain, har brugt meget energi på at trække ned i banen for at tage del i spillet, og det har gået ud af målfarligheden.

- Zlatan er en spiller i verdensklasse, men han kan ikke gøre det alene, siger reserven Oscar Hiljemark til TT.

- Alle skal op på et højere niveau for at forbedre holdet og for at få ham mere involveret. Vi kan ikke bare sparke bolden op og håbe på et mirakel, siger Hiljemark.

Sverige er noteret for syv afslutninger i de to første kampe mod Irland og Italien, men ingen af dem har altså ramt mål.

- Selvfølgelig havde jeg været mere tilfreds, hvis vi havde scoret nogle mål, men vi gør vores bedste. Vi skal være bedre i offensiven, hvis vi skal vinde, siger landstræner Erik Hamrén.

/ritzau/